Meivakantie in Rijksmuseum Boerhaave

Een waterspeeltuin, workshops, een schateiland, vr-experience en nog veel meer. Deze meivakantie is er in Rijksmuseum Boerhaave heel veel te beleven. Knutsel je eigen skelet in elkaar of maak je eigen zeepje. Ga het museum in met een ware dokterstas of ontdek hoe leuk wiskunde is in de familietentoonstelling.

 

Waterland Boerhaave
Is het deze vakantie te mooi weer om binnen te spelen? Kom dan spetteren en plonzen in Waterland Boerhaave. In onze zonnige binnentuin kun je water pompen en bootjes lossen in de haven.

Maak je eigen Botten Buddy 

Kom langs bij Rijksmuseum Boerhaave en knutsel je eigen skelet in elkaar. Dit levensgrote skelet is in elke houding neer te zetten die je kan bedenken! Je leert leuke feitjes, en hoe je botten allemaal heten. Maar laat ook je creativiteit de vrije loop, want misschien is er wel iets bijzonders met je lijf aan de hand… zoals vlinders in je buik, ogen in je rug of een hart van goud.

Voor wie: Leuk voor kinderen vanaf 6 jaar oud.
Ook BSO's zijn van harte welkom. Meld je bezoek dan wel even via reservering@rijksmuseumboerhaave.nl of 071-7519962. Dan houden we rekening met jullie komst.
Wanneer: Elke dag in de meivakantie 28 april t/m 5 mei) doorlopend van 10.30 tot 16.30. U kunt
aanschuiven als er plek is.
Kosten: Geen extra kosten naast een geldig entreebewijs.

Zelf zeepjes maken

Vroeger, in de tijd dat Herman Boerhaave arts en wetenschapper was, waren ze nog niet zo bezig met hygiëne. Jij wast je handen nadat je naar de wc geweest bent en voordat je gaat eten. Maar toen deden ze dat nog niet, vies he? Gelukkig weten we nu beter! Kom langs tijdens de meivakantie en maak je eigen zeepjes voor op de wasbak. Kies kleurtjes en geurtjes en smelt en giet.. als je klaar bent mogen ze mee naar huis!

Voor wie: Leuk voor kinderen vanaf 6 jaar oud. Vanaf 4 jaar met hulp van ouders/begeleiders.
Ook BSO´s zijn van harte welkom. Meld je bezoek dan wel even via reservering@rijksmuseumboerhaave.nl of 071-7519962. Dan houden we rekening met jullie komst.
Wanneer: Elke dag in de meivakantie (28 april t/m 5 mei) doorlopend van 10.30 tot 16.30. U kunt aanschuiven als er plek is.
Kosten: Geen extra kosten naast een geldig entreebewijs.

zeep

VR-experience Smikkel

Leer spelenderwijs over gezonde voeding met Smikkel (i.s.m. het Voedingscentrum).

“Smikkel” is onze nieuwe VR-game, waarin jij voor Smikkel gaat zorgen. Je geeft Smikkel een dag lang eten en drinken en zo ontdek je spelenderwijs wat gezond is en wat niet zo gezond is. Lukt het jou om Smikkel sterk en gezond te houden?

Voor wie: Leuk voor kinderen (vanaf 28 april 2019)
Wanneer: Elke dag van 10.00 tot 17.30 uur, vrije inloop
Kosten: Gratis bij geldig entreebewijs (Museumkaart geldig)

Schateiland Boerhaave
Avonturiers opgelet! Deze vakantie kun je mee op expeditie op zoek naar ´Schateiland Boerhaave´. Stap driehonderd jaar terug in de tijd en ga mee op een spannende ontdekkingstocht. Maak kennis met de scheepsarts, vaar mee op het schip en beland op een onbekend eiland waar je vreemde dieren en planten vindt. De interactieve tentoonstelling is er voor kinderen van 8-12 jaar, maar ook aan de allerkleinste is gedacht. Zij kunnen zelf hun eigen fantasiedier samenstellen.

Dokterstas en Wiskunderoute
Hoe wisten dokters vroeger of je ziek was? En hoe komt het eigenlijk dat we ziek worden? Met de gratis nieuwe familieactiviteit (gezinnen met kinderen van 8 t/m 12 jaar) De Dokterstas ga je samen aan de slag.

Terug van weggeweest: de Wiskunderoute. Met een koffer vol replica’s ga je in de museumzalen aan de slag. Je leert over de museumvoorwerpen en leest leuke weetjes. Een tekenaap, anamorfosen en de modellen van Archimedes hebben straks geen geheimen meer voor je.

Spelen met wiskunde
Wat hebben een fotomodel, formule-1 coureur en muzikant met elkaar gemeen? Ontdek het in de tentoonstelling Spelen met Wiskunde. Maak zelf een draaikolk, bouw je eigen brug of ontdek hoe geluid eruitziet.

Zoek op