Plan je bezoek

Het museum is weer geopend voor publiek!

Reserveer vooraf online een ticket. We werken namelijk met tijdsloten met een maximum capaciteit, zodat iedereen 1,5 meter afstand kan houden. 

In het museum houden we optimaal rekening met de richtlijnen van de Rijksoverheid, het RIVM en de Museumvereniging om ieders veilgheid te waarborgen. Het is voor bezoekers vanaf 13 jaar en ouder dus ook verplicht om een mondkapje in het museum te dragen.

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag, van 10.00 tot 17.00 uur.

Open maandagen

Rijksmuseum Boerhaave is extra geopend op maandagen tijdens schoolvakanties, van 10.00 tot 17.00. Op andere maandagen zijn we alleen open voor (school)groepen die vooraf hebben gereserveerd. Het museum is dan alleen toegankelijk tijdens het volgen van een onderwijsprogramma en/of rondleiding.

Gesloten: 1 januari, 27 april, 3 oktober en 25 december.

Toegangsprijzen

Volwassenen: €13,00
Kinderen 4 t/m 17: €5,50
Kinderen 0 t/m 3: gratis
CJP: €8,00
Museumkaart/ICOM/Vereniging Rembrandt/ NVON-ledenpas: gratis
Studenten MBO/HBO/WO (op vertoon van collegekaart): gratis
LUMC personeelspas: gratis

Bezoekadres

Rijksmuseum Boerhaave
Lange St. Agnietenstraat 10
2312 WC Leiden
071 - 751 99 99

Toegankelijkheid

Rijksmuseum Boerhaave is goed toegankelijk voor mensen met een rollator en rolstoelgebruikers. Kinderwagens en buggies zijn ook toegestaan in het museum. Voor scootmobielgebruikers zijn in het museum enkele rolstoelen beschikbaar. Hulphonden worden toegelaten in het museum, andere dieren niet. 

Museumcafé & museumwinkel

Even bijkomen in het museum? In het museumcafé geniet je van een kop koffie met een gebakje of een lekkere lunch.

cafe

Op zoek naar een souvenier of cadeautje? Je vindt het in de museumwinkel. De museumwinkel is ook toegankelijk zonder entreeticket.

Bezoek met een groep

Rondleiding

Bezoek je Rijksmuseum Boerhaave met een groep groter dan 15 personen óf als BSO? Meld je bezoek dan via reservering@rijksmuseumboerhaave.nl of 071-7519962. Dan houden we rekening met jullie komst. 

Bezoek de bibliotheek 

Vesalius

In de bibliotheek kun je archieven en boeken inzien. Wil je de bibliotheek bezoeken? Een afspraak maken kan per mail: collectie@rijksmuseumboerhaave.nl of telefonisch: 071 - 7519 940.

De bibliotheek is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.45 uur. Gesloten: weekeinden en feestdagen (ook 5 mei). Het adres is Raamsteeg 2 (tegenover nr. 19), 2311 PL Leiden.

Zoek op