Plan je bezoek

Openingstijden

Maandag t/m zondag, van 10.00 tot 17.00 uur.

Sluitingsdagen 2024: 1 januari, 25 maart, 8 april, 27 april, 1 juli, 16 september, 3 oktober, 2 december en 25 december.

Toegangsprijzen

Volwassenen: €15,00
Kinderen 4 t/m 17: €5,50
Kinderen 0 t/m 3: gratis
CJP: €8,00
Museumkaart/ICOM/Vereniging Rembrandt/ NVON-ledenpas/Vriendenloterij VIP-kaart: gratis
Studenten MBO/HBO/WO (op vertoon van collegekaart): gratis
LUMC personeelspas: gratis

Bezoekadres

Rijksmuseum Boerhaave
Lange St. Agnietenstraat 10
2312 WC Leiden
071 - 751 99 99

Toegankelijkheid

Rijksmuseum Boerhaave wil iedereen een prettig museumbezoek bieden. Daarom werken we continu aan een betere toegankelijkheid. Wil je meer weten? Lees dan verder.

Museumcafé & museumwinkel

Even bijkomen in het museum? In het museumcafé geniet je van een kop koffie met een gebakje of een lekkere lunch. Is het lekker weer? Dan is het ook mogelijk om in de historische binnentuin te genieten van een rustmoment.

Het museumcafé is dinsdag t/m zondag vanaf 11:00 geopend. Op maandagen staat er een self-service koffiekar klaar. 

Duurzaamheid in ons museumcafé

We dragen graag ons steentje bij aan een duurzame wereld. Dit doen we bijvoorbeeld door het recyclen van koffiedik, dat gebruikt wordt voor het kweken van oesterzwammen. Afval wordt zorgvuldig gescheiden en waar mogelijk gerecycled.

De koffie in ons museumcafé is fairtrade en alle sappen zijn biologisch en van Hollands fruit gemaakt. Ook hebben we een bijzondere samenwerking met Brownies & Downies. De brownies zijn met veel passie gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt door een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. 

cafe

Op zoek naar een souvenir of cadeautje? Je vindt het in de museumwinkel. De museumwinkel is ook toegankelijk zonder entreeticket. Sommige producten uit onze museumwinkel zijn online  verkrijgbaar via Dutch Museum Gift Shop.

Bezoek met een groep

Rondleiding

Bezoek je Rijksmuseum Boerhaave met een groep groter dan 15 personen óf als BSO? Meld je bezoek dan via reservering@rijksmuseumboerhaave.nl of 071-7519962. Dan houden we rekening met jullie komst. 

Bezoek de bibliotheek 

Vesalius

Bibliotheek Rijksmuseum Boerhaave
Raamsteeg 2D (tegenover nr. 19)
2311 PL Leiden

In de bibliotheek kun je archieven en boeken inzien.
Wil je de bibliotheek bezoeken? Een afspraak maken kan telefonisch: 071-7519 940 of per mail: collectie@rijksmuseumboerhaave.nl 

Geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.45 uur. Gesloten: weekeinden en feestdagen (ook 5 mei).

Zoek op