Plan je bezoek

In het museum houden we optimaal rekening met de richtlijnen van de Rijksoverheid, het RIVM en de Museumvereniging om ieders veilgheid te waarborgen. 

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag, van 10.00 tot 17.00 uur.

Open maandagen

Rijksmuseum Boerhaave is extra geopend op maandagen tijdens schoolvakanties, van 10.00 tot 17.00. Op andere maandagen zijn we alleen open voor (school)groepen die vooraf hebben gereserveerd. Het museum is dan alleen toegankelijk tijdens het volgen van een onderwijsprogramma en/of rondleiding.

Gesloten: 1 januari, 27 april, 3 oktober en 25 december.

Toegangsprijzen

Volwassenen: €13,00
Kinderen 4 t/m 17: €5,50
Kinderen 0 t/m 3: gratis
CJP: €8,00
Museumkaart/ICOM/Vereniging Rembrandt/ NVON-ledenpas: gratis
Studenten MBO/HBO/WO (op vertoon van collegekaart): gratis
LUMC personeelspas: gratis

Bezoekadres

Rijksmuseum Boerhaave
Lange St. Agnietenstraat 10
2312 WC Leiden
071 - 751 99 99

Toegankelijkheid

Rijksmuseum Boerhaave is goed toegankelijk voor mensen met een rollator en rolstoelgebruikers. Kinderwagens en buggies zijn ook toegestaan in het museum. Voor scootmobielgebruikers zijn in het museum enkele rolstoelen beschikbaar. Hulphonden worden toegelaten in het museum, andere dieren niet. 

Museumcafé & museumwinkel

Even bijkomen in het museum? In het museumcafé geniet je van een kop koffie met een gebakje of een lekkere lunch. Is het lekker weer? Dan is het ook mogelijk om in de historische binnentuin te genieten van een rustmoment.

Duurzaamheid in ons museumcafé

We dragen graag ons steentje bij aan een duurzame wereld. Dit doen we bijvoorbeeld door het recyclen van koffiedik, dat gebruikt wordt voor het kweken van oesterzwammen. Afval wordt zorgvuldig gescheiden en waar mogelijk gerecycled.

De koffie in ons museumcafé is fairtrade en alle sappen zijn biologisch en van Hollands fruit gemaakt. Ook hebben we een bijzondere samenwerking met Brownies & Downies. De brownies zijn met veel passie gemaakt door mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt door een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. 

cafe

Op zoek naar een souvenier of cadeautje? Je vindt het in de museumwinkel. De museumwinkel is ook toegankelijk zonder entreeticket.

Bezoek met een groep

Rondleiding

Bezoek je Rijksmuseum Boerhaave met een groep groter dan 15 personen óf als BSO? Meld je bezoek dan via reservering@rijksmuseumboerhaave.nl of 071-7519962. Dan houden we rekening met jullie komst. 

Bezoek de bibliotheek 

Vesalius

In de bibliotheek kun je archieven en boeken inzien. Wil je de bibliotheek bezoeken? Een afspraak maken kan per mail: collectie@rijksmuseumboerhaave.nl of telefonisch: 071 - 7519 940.

De bibliotheek is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.45 uur. Gesloten: weekeinden en feestdagen (ook 5 mei). Het adres is Raamsteeg 2 (tegenover nr. 19), 2311 PL Leiden.

Zoek op