Huisregels

Welkom in Rijksmuseum Boerhaave

De collectie van Rijksmuseum Boerhaave weerspiegelt vijf eeuwen wetenschapsgeschiedenis in Nederland. Aan de hand van deze collectie wil het museum iedereen graag kennis laten maken met de wereld van de wetenschap. Tegelijkertijd willen we de waardevolle collecties zo goed mogelijk beheren en het bezoek voor iedereen zo prettig mogelijk laten verlopen. Daarom zijn er huisregels opgesteld. We vragen iedereen vriendelijk zich hieraan te houden. De volgende huisregels zijn van toepassing in Rijksmuseum:

Entree
Iedere bezoeker dient gedurende het museumbezoek over een geldig entreebewijs te beschikken. 

Fotograferen
Fotograferen en filmen mag, maar zonder flits en zonder statief. We vinden het leuk als u de foto’s deelt via Facebook, Instagram of Twitter. Voor commerciële opnamen kunt u contact opnemen met communicatie@rijksmuseumboerhaave.nl.

Toegankelijkheid
Het museum is goed toegankelijk voor minder validen. Rollators, rolstoelen en andere hulpmiddelen voor mindervaliden zijn toegestaan in het museum. Met de scootmobiel is het museum slechts beperkt toegankelijk. Wel hebben we twee rolstoelen beschikbaar. Hulphonden worden toegelaten in het museum, andere dieren niet. U mag met een wandelstok met vlakke onderkant en rubberen dop in het museum lopen. Kinderwagens en buggy’s zijn toegestaan in het museum.

Garderobe
Tassen (groter dan A4), rugzakken en paraplu’s dienen achtergelaten te worden in de garderobe. Er zijn lockers beschikbaar, deze werken met een munt van €0.50 die na gebruik wordt teruggegeven. Het gebruik van de lockers is gratis. Er zijn ook muntjes bij de entreebalie beschikbaar. Het museum is onder geen beding aansprakelijk bij het verliezen van voorwerpen.

Kinderen
Kinderen zijn meer dan welkom, tot 12 jaar wel altijd onder begeleiding van een volwassene. Wij vragen begeleiders toezicht te houden op hun kinderen.

Telefoneren
Houd rekening met andere bezoekers en beperk uw telefoongebruik zoveel mogelijk.

Eten en drinken
Het museumcafé is geopend.

Gratis wifi
In het museum is gratis wifi beschikbaar.

Cameratoezicht
In het museum is cameratoezicht.

Verboden te roken
In het museum en in de binnentuin mag niet gerookt worden.

Tuin
De ouder/verzorger is verantwoordelijk voor de veiligheid van de kinderen. Iedereen dient gepaste (bad)kleding te dragen. Kinderfietsjes en steps mogen op eigen risico in de tuin staan, echter niet voor nooduitgangen. Houd u er rekening mee dat het museum en de tuin om 17.00 uur sluiten.

Schoolbezoek
Docenten en andere begeleiders zijn te allen tijde verantwoordelijk voor het gedrag van de door hen begeleide leerlingen en dienen te allen tijde toezicht te houden op de door hen begeleide leerlingen.

Zoek op