Onderwijs

Met de onderwijsprogramma’s van Rijksmuseum Boerhaave ontdekken leerlingen de wereld van wetenschap. Tijdens actieve workshops en aan de hand van historische verhalen en objecten komen leerlingen meer te weten over gepassioneerde wetenschappers. En door onderzoekend en ontdekkend leren begrijpen ze dat wetenschap van onschatbare waarde is voor hun leven.

Schoolbezoek of rondleiding?

We zijn erg blij dat Rijksmuseum Boerhaave sinds 1 juni weer bezoekers mag verwelkomen. Helaas is het ontvangen van schoolgroepen voorlopig nog niet mogelijk. Onze educatie-afdeling gaat daarom graag het gesprek met u en andere leerkrachten aan om te onderzoeken welke wensen er bij leerkrachten en scholen zijn en waar we als museum het beste op aan kunnen sluiten. We willen het lesaanbod zo goed mogelijk laten aansluiten op de behoeften van scholen en kunnen uw hulp daar goed bij gebruiken. 

Ondertussen proberen we ons lesmateriaal ook aan te passen en hopen we vanaf september in aangepaste vorm weer programma’s in het museum te kunnen geven, zoals bijvoorbeeld voor groep 4-5 Waterwolf in Waterland en voor groep 7-8 de Gezondheid & Ziekte, vroeger en nu.

Denkt u graag met ons mee of heeft u vragen? Neem dan gerust contact op met de servicedesk van het museum via info@rijksmuseumboerhaave.nl of telefonisch via 071-7519999. We zijn op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur.

Gratis programma's voor primair onderwijs in schooljaar 2019-2020!

Zoek op