Onderwijs

Met de onderwijsprogramma’s van Rijksmuseum Boerhaave ontdekken leerlingen de wereld van wetenschap. Tijdens actieve workshops en aan de hand van historische verhalen en objecten komen leerlingen meer te weten over gepassioneerde wetenschappers. En door onderzoekend en ontdekkend leren begrijpen ze dat wetenschap van onschatbare waarde is voor hun leven.

Digitaal aanbod

Nog niet toe aan een fysiek bezoek aan het museum, maar wil je wel al een educatief programma van Rijksmuseum Boerhaave volgen? Online valt er genoeg te ontdekken.

Schoolbezoek?

Rijksmuseum Boerhaave mag weer schoolgroepen ontvangen. We houden optimaal rekening met ieders veiligheid en volgen de geldende maatregelen en protocollen vanuit de overheid op.

Het is onze maatschappelijke opdracht om bezoekers te laten ontdekken wat het belang is van wetenschap voor het leven van nu. Met onze tijdelijke tentoonstelling Besmet! over epidemieën vroeger en nu zijn we actueler dan ooit. Daarom concentreren we onze onderwijsprogramma’s momenteel vooral rond het thema gezondheid voor zowel het primair en voortgezet onderwijs als het middelbaar beroeps onderwijs. Voor 3 HAVO/VWO maken we een uitzondering voor het populaire programma 'Wiskunde A, B of C'.

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op met de servicedesk van het museum via info@rijksmuseumboerhaave.nl of telefonisch via 071-7519999. We zijn op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur.

Gratis onderwijsprogramma voor primair onderwijs*

*Actie geldig voor het programma 'Gezondheid & Ziekte, vroeger en nu' (groep 7-8)

Zoek op