Onderwijs

Met de onderwijsprogramma’s van Rijksmuseum Boerhaave ontdekken leerlingen de wereld van wetenschap. Tijdens actieve workshops en aan de hand van historische verhalen en objecten komen leerlingen meer te weten over gepassioneerde wetenschappers. En door onderzoekend en ontdekkend leren begrijpen ze dat wetenschap van onschatbare waarde is voor hun leven.

Digitaal aanbod

Vanwege het coronavirus is het nu even niet mogelijk om naar het museum te komen. Maar niet getreurd! Online valt er genoeg te ontdekken.

Schoolbezoek?

Let op: Vanwege het coronavirus is het nu even niet mogelijk om schoolgroepen in het museum te ontvangen. Desondanks zijn wij volop bezig met het ontwikkelen van online lesmateriaal dat aansluit bij het vakgebied Wetenschap en Technologie (W&T). Daarnaast sluit het materiaal aan bij de aanbodsdoelen in het primair onderwijs. We zijn op zoek naar enthousiaste testleraren. Hier lees je er meer over. 

Binnenkort kan Rijksmuseum Boerhaave weer schoolgroepen ontvangen. We houden optimaal rekening met ieders veiligheid. Daarom zal het museum dan voorlopig alleen op maandagen scholen ontvangen. Het museum is dan exclusief geopend voor schoolklassen. Op deze manier kunnen we scholen op maandag én dagbezoekers op de overige dagen veilig ontvangen.

Het is onze maatschappelijke opdracht om bezoekers te laten ontdekken wat het belang is van wetenschap voor het leven van nu. Met onze tijdelijke tentoonstelling Besmet! over epidemieën vroeger en nu zijn we actueler dan ooit. Daarom concentreren we onze onderwijsprogramma’s momenteel vooral rond het thema gezondheid voor zowel het primair en voortgezet onderwijs als het middelbaar beroeps onderwijs. Voor 3 HAVO/VWO maken we een uitzondering voor het populaire programma 'Wiskunde A, B of C'.

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op met de servicedesk van het museum via info@rijksmuseumboerhaave.nl of telefonisch via 071-7519999. We zijn op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur.

Gratis onderwijsprogramma voor primair onderwijs*

*Actie geldig voor het programma 'Gezondheid & Ziekte, vroeger en nu' (groep 7-8)

Zoek op