De onderwijsprogramma’s van Rijksmuseum Boerhaave zijn aangesloten bij het Verwonderpaspoort. Het Verwonderpaspoort bundelt het Leidse educatieve aanbod voor Natuur, Wetenschap en Technologie.

Het Verwonderpaspoort maakt leerlingen enthousiast voor de wereld van Natuur, Duurzaamheid, Wetenschap en Technologie. Daar wordt al het nodige aan gedaan op school, maar educatieve activiteiten in musea en andere buitenschoolse leeromgevingen helpen om het tastbaar te maken. Leerlingen komen daar in aanraking met echte voorbeelden, echte voorwerpen en echte wetenschappers.

Onze Verwonderlessen zijn om nooit te vergeten. Verwonderen, vragen stellen en die vragen met elkaar onderzoeken: daar gaat het om in het Verwonderpaspoort. Want van zélf doen en zélf ervaren leren kinderen nog altijd het meest. 

Na het boeken van een les krijgen de kinderen een gratis Verwonderpaspoort waarmee ze op school en thuis aan de slag kunnen. Want ook na school gaat het ontdekken door. De Verwonderwereld is een digitale eilandenwereld waar kinderen – na de workshops met school, of een bezoek met je familie – zelf verder op ontdekkingsreis gaan.

Neem alvast een kijkje in de Verwonderwereld en zie voorbeelden van wat je leerlingen straks thuis verder kunnen ontdekken. Liever direct naar een van de eilanden van Rijksmuseum Boerhaave? Dat kan: Gezondheid & Ziekte, Peperduur, Jan May, Droge voeten, Stroom geeft energie, Waterwolf, Dokterstas en Wiskundekoffer.

Partners in het Verwonderpaspoort

Universiteit Leiden, Naturalis Biodiversity Center, Museum Boerhaave, Technolab, Wetenschapsknooppunt Leiden, Junior Science Lab, Duurzaam Leiden, Hortus Botanicus Leiden, Universe Awareness.

De volgende onderwijsprogramma’s zijn aangesloten bij het Verwonderpaspoort

Groep 4/5 - Waterwolf in Waterland

Groep 5/6 - Peperduur

Groep 5/6 - Land in zicht (i.s.m. Wetenschapsknooppunt Leiden)

Groep 7/8 - Gezondheid en ziekte, vroeger en nu

Zoek op