Museum Bingo Battle

Terug naar MBO

Samen met verschillende BN’ers ontdekken MBO'ers musea op een heel nieuwe manier. Presentator Yuki Kho laat zien dat er geen ingewikkelde voorkennis nodig is om een klik te hebben met kunst, cultuur en wetenschap! Bovendien hoeven de jongeren niet alleen te kijken, maar kunnen ze ook zelf de bingokaart downloaden (of openen in de app) en zelf de challenge aan gaan!

De Bingo Battle is in het leven geroepen door MuseumTV en CJP, met hulp van het Mondriaan Fonds, om MBO-ers te laten zien dat musea helemaal niet zo ver van hen af staan als ze misschien denken. Na onderzoek onder (en interactie met!) de doelgroep is er voor een nieuwe aanpak gekozen: een ‘challenge’ in een street art huisstijl die goed past bij het kijkgedrag van deze jongeren. BN’ers nemen hen mee naar dit voor hen misschien nog wat onontdekte terrein: het museum. Met de Bingo Battle proberen ze in 10 minuten tijd zoveel mogelijk items af te strepen van de bingokaart. Als het hen niet lukt om alle items af te strepen, moeten ze een tegenprestatie doen, want anders staat er natuurlijk niets op het spel! 

In Rijksmuseum Boerhaave was Sahil Amar Aïssa te gast. Hij is o.a. presentator van Spuiten en Slikken, Serious Request, De Wereld Draait Door en 3 op Reis Midweek. Bekijk hieronder hoe het Sahil tijdens zijn Bingo Battle verliep.

Wilt u met uw leerlingen zelf een keer de Bingo Battle uitproberen? Dat kan! 

Zoek op