Inspiratie voor Pabo-studenten 

Bezoek Rijksmuseum Boerhaave met Pabo-studenten. Maak kennis met de rijke leeromgeving die allerlei didactische kansen biedt. In het speciale Pabo-ontvangst krijg je een inkijkje in ons aanbod voor het primair onderwijs. Daarnaast delen we onze educatieve visie waarin we aansluiting zoeken bij het curriculum van de scholen.

De inhoud in vogelvlucht

Bliksem maken met een plasmabol; rekenen met een VOC-lading peperkorrels of bouwen aan een solide brug met stokjes. De studenten gaan zelf beleven wat de kinderen zoal doen tijdens een schoolbezoek aan het museum. Deze proeverij wordt ingeleid door een museumdocent die de diverse workshops kan toelichten, ook vanuit hun persoonlijke ervaring. Vanzelfsprekend worden de studenten ook betrokken bij de uitgangspunten die we bij educatie hanteren. Een begrip als ‘wetenschapswijsheid’ krijgt handen en voeten. Verder laten we zien hoe je het museum in de klas kunt halen als een fysiek bezoek er even niet in zit, bijvoorbeeld met het ‘Online Rondje Wetenschap’. 

De Pabo-studenten volgen het tweede programmaonderdeel op eigen gelegenheid. Hierin bezoeken ze het Anatomisch Theater en de tentoonstelling. De opleiding heeft de mogelijkheid om dit onderdeel zelf in te vullen met een didactische opdracht. De studenten kunnen ook gewoon vrij rondkijken, want wie goed kijkt krijgt vast nieuwe inspiratie voor stagelessen in de toekomst.

Geef jij les aan de leraren van de toekomst? Dan voorzien we je graag van praktische handvatten en inspiratie. Daarom bieden we het pabo-programma bij Rijksmuseum Boerhaave kosteloos aan. We verwelkomen je graag met jouw klas of groep in het museum.

Praktische informatie

Duur: 120 minuten

Groepsgrootte: minimaal 12 en maximaal 36 studenten

Kosten: gratis voor groepen pabo-studenten

Boeken: Bel 071-7519962 of vul onderstaand contactformulier in. Wij nemen dan spoedig contact met u op.

Reserveer

Velden met * zijn verplicht

Zoek op