Ga direct naar hoofdinhoud
Onderwijs

Wiskunde A, B of C?

3 HAVO/VWO

Wiskunde

Het onderwijsprogramma Wiskunde A, B of C? helpt leerlingen in 3 havo/vwo bij hun profielkeuze voor de richting wiskunde A, B of C in de bovenbouw. Tijdens de korte rondleiding maken de leerlingen kennis met wiskundig gerelateerde voorwerpen uit vijf eeuwen Nederlandse wetenschap.

Onderzoekend leren

In teamverband maken de leerlingen negen speelse opdrachten waarin logica, ruimtelijk inzicht, kansberekening en andere aspecten van wiskunde een rol spelen. De leerlingen rekenen met de stokjes van Napier, onderzoeken anamorfosen, gebruiken de tekenaap en maken een ruimtefiguur. Na afloop hebben de leerlingen een beter beeld welk type wiskunde hen makkelijk afgaat en wat ze moeilijk vinden, maar ook wat hen interesseert.

Leer- en kerndoelen

De leerlingen:

  • De leerlingen krijgen een idee welk type wiskunde het beste bij ze past.
  • De leerlingen maken kennis met de geschiedenis van wiskunde.
  • De leerlingen maken kennis met (replica’s van) museumobjecten en leren deze ook te gebruiken.
  • De leerlingen kunnen beredeneren en benoemen wat het achterliggende wiskundig probleem is.

Het programma Wiskunde A, B of C? sluit aan bij kerndoelen van het domein Rekenen en wiskunde. Een omschrijving van deze kerndoelen vind je in de downloadbare docentenhandleiding onderaan deze pagina.

Praktische informatie

Duur: 150 min.

Groepsgrootte: Maximaal 60 leerlingen

Doelgroep: 3 HAVO/VWO

Kosten: €7,- per leerling (minimale prijs per programma €99,-)

Begeleiding: vanuit school is per 15 leerlingen één docent/begeleider gewenst. Daarnaast verwachten wij een actieve houding van de begeleiders.

Boek dit programma

De onderwijsprogramma’s kunnen rechtstreeks bij het museum geboekt worden. Vul het formulier hieronder in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om jouw boeking te bevestigen: