1-2 Havo/VWO - Spelen met wiskunde

Terug naar Voortgezet onderwijs

Tijdens ‘Spelen met wiskunde’ ontdekken leerlingen waarvoor wiskunde allemaal gebruikt wordt.

Ze passen zelf wiskunde toe door in groepjes vier opdrachten te maken. Zo wordt met een tekenaap een anamorfose (een vervormd beeld) gemaakt, bouwen de leerlingen verschilpiramides, lossen kruiscijferraadsels op met de rekenstokjes van Napier en wordt in de laatste opdracht ruimtelijk inzicht op de proef gesteld en bouwen de leerlingen vormen vanaf een foto na. Wiskunde was nog nooit zo leuk!

Rijksmuseum Boerhaave in de klas, t/m 23 feb. 2018

Locatie: Op school
Duur: 100 min.
Groepsgrootte: Minimaal 22, maximaal 33 leerlingen. Drie klassen (max. 99 leerlingen) kunnen tegelijkertijd dezelfde les volgen. Hetzelfde geldt voor het lesprogramma Wiskunde A, B of C? voor 3 Havo/VWO.
Kosten: €5,50 per leerling. Bij een boeking van meerdere lessen op dezelfde dag en dezelfde locatie geldt vanaf 34 leerlingen een korting van €2,- per leerling.

Reiskosten en reistijd zijn inbegrepen voor scholen binnen een straal van 50 km. Bij scholen daarbuiten worden kosten per lesdag in rekening gebracht.

Rijksmuseum Boerhaave, vanaf 26 feb. 2018

Locatie: In het museum
Duur: 100 min.
Kosten: €4,50 per leerling.

1-2 Havo/VWO - Spelen met wiskunde