1-2 HAVO/VWO
Onderzoek & Ontwerpen, projectweek

Hoe houden we ook in de toekomst droge voeten? Welke gevaren en risico’s vormen een bedreiging voor je eigen regio? En welke keuzes moeten we maken? In dit O&O-project kruipen leerlingen in de huid van een hydroloog en onderzoeken ze hoe we in de toekomst het hoofd boven water houden. Waterbeheer speelt al eeuwenlang een cruciale rol in Nederland. Ook in de toekomst zullen we voortdurend hard moeten werken om droge voeten te houden.

Onderzoekend en ontwerpend leren

Dit onderwijsprogramma wordt in samenwerking gegeven met Technolab. Als onderdeel van de O&O lessenserie voor Technasia onderzoeken leerlingen in Rijksmuseum Boerhaave technische mogelijkheden die vroeger zijn ingezet in de strijd tegen water. Tijdens de workshop bij Technolab maken ze kennis met de risico’s en afwegingen horend bij de huidige waterbeheersing.

De spelvormen en opdrachten confronteren leerlingen met risico’s en de keuzes die je moet maken om tot oplossingen te komen. Zo vormen leerlingen een beeld over risico’s en risicobeheersing met betrekking tot water en maken ten slotte zelf keuzes voor de inrichting van waterbeheer in Nederland.

Het programma in Rijksmuseum Boerhaave en Technolab is ook te boeken als onderdeel van een projectweek in het kader van waterbeheersing.

Programma

Het programma van 180 minuten bestaat uit twee onderdelen:

  • Leerlingen volgen een lezing over waterbeheersing en gaan zelf op onderzoek uit in Rijksmuseum Boerhaave.
  • Leerlingen volgen een workshop over waterbeheer en daarmee verwante risico’s bij Technolab.

Praktische informatie

Duur: 180 min.
Beschikbaarheid: Het programma is elke werkdag te volgen in Rijksmuseum Boerhaave, mits de workshop bij Technolab op locatie aanvullend geboekt wordt.
Groepsgrootte: Minimaal 22, maximaal 30 leerlingen.
Kosten: €250,- + 4,50 per leerling.
Begeleiding:
 vanuit school is per 15 leerlingen één docent of begeleider gewenst. We verwachten vanuit school 1 begeleider per groepje. Daarnaast verwachten wij een actieve houding van de begeleiders.

Boek nu!

Bel 071-7519962 of vul onderstaand contactformulier in. Wij nemen dan spoedig contact met u op.

Reserveer

Velden met * zijn verplicht

Zoek op