Maatregelen voor een veilig museumbezoek

We kijken er naar uit je in Rijksmuseum Boerhaave te verwelkomen.

We houden ons aan de richtlijnen van de Rijksoverheid, het RIVM en de Museumvereniging. Dat houdt in dat we bij de entree vragen om een coronatoegangsbewijs. Dat is een officieel (digitaal of geprint) vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een negatieve testuitslag. Leerlingen tot 18 jaar die met hun school het museum bezoeken hoeven géén coronatoegangsbewijs te tonen. Reserveren voor een tijdslot kan via deze link, maar het kopen van tickets is ook mogelijk bij de entree van het museum. Ook is het dragen van een mondkapje in het museum voor iedereen vanaf 13 jaar verplicht. Wij blijven onze extra schoonmaakrondes hanteren. Daarnaast vind je in het museum desinfectiezuilen, waar je telkens je handen of een beeldscherm kunt ontsmetten.

We vragen bezoekers:

• Draag een mondkapje (verplicht vanaf 13 jaar, dringend geadviseerd voor kinderen in groep 6, 7 en 8).
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
  • Nies of hoest in de binnenkant van je elleboog.
  • Was je handen regelmatig.
  • Maak gebruik van contactloos betalen.
  • Bent u verkouden of heeft u griepklachten? Volg dan de regels van het RIVM.

Het museum is open: De vaste collectie, het Anatomisch Theater, de tijdelijke tentoonstelling Besmet! en de familietentoonstelling Schateiland. Daarnaast zijn er weer speurtochten: De dokterstas, de Wiskundekoffer en de Canonspeurtocht! Ook zijn het museumcafé en de museumwinkel open.

Rijksmuseum Boerhaave volgt de richtlijnen van het RIVM en de Nederlandse Museumvereniging omtrent COVID-19. Ook volgen we zo veel mogelijk de protocollen die worden gedeeld via de PO-, VO- en MBO-Raad.