Rijksmuseum Boerhaave vanaf 1 juni open!

Vanaf maandag 1 juni kunnen bezoekers weer de wereld van wetenschap ontdekken in Rijksmuseum Boerhaave.

We zijn erg blij met de voorgenomen heropening op maandag 1 juni 2020. Ondertussen werken we achter de schermen aan maatregelen om u straks veilig te kunnen ontvangen. Een van de voorwaarden om open te mogen gaan is dat bezoekers vooraf online een kaartje met een tijdslot kopen. Hiervoor is ons online ticketsysteem aangepast. Het is inmiddels mogelijk om online een ticket te kopen.

We houden optimaal rekening met ieders veiligheid om de 1,5 meter afstand voor bezoekers en medewerkers te kunnen garanderen. Daarom gelden in het museum de richtlijnen van de Rijksoverheid, het RIVM en de Museumvereniging. Hierdoor blijven de MaakStudio en de tentoonstelling Spelen met wiskunde helaas voorlopig gesloten omdat op die plekken de 1,5 meter afstand nog niet gewaarborgd kan worden. De rest van het museum is open, net als de binnentuin met Waterland Boerhaave en de kindertentoonstelling Schateiland Boerhaave.

De tentoonstelling Besmet! over epidemieën vroeger en nu, is te zien vanaf 16 juli. Het museum legt momenteel de laatste hand aan de tentoonstelling, die met bijzondere objecten en verhalen ook de afgelopen maanden zal weerspiegelen.

Tijdelijk organiseren we geen lezingen, kinderworkshops en rondleidingen. Wel is er voor kinderen een gratis Canon-speurtocht beschikbaar en kunnen volwassenen kosteloos een Canon-routeboekje verkrijgen bij de kassa. Ook kunt u vanaf 1 juni weer terecht in het museumcafé en de museumwinkel.

We realiseren ons dat u waarschijnlijk nog veel vragen heeft over hoe uw bezoek eruit zal zien. Die kunt u hier vinden.

We kijken er naar uit u vanaf 1 juni weer te verwelkomen, want een museum zonder bezoekers, dat went nooit. Tot die tijd kunt u de wereld van de wetenschap online ontdekken met een virtuele tour, online lezing, kinderopdracht of collectieverhaal:

Schoolbezoek, rondleiding of evenement?

Heeft u binnenkort een schoolbezoek, rondleiding of evenement gepland in het museum en heeft u hierover vragen? Neem dan gerust contact op met de servicedesk van het museum via info@rijksmuseumboerhaave.nl of telefonisch via 071-7519999. We zijn op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur.