Maatregelen voor een veilig museumbezoek

Terug naar Rijksmuseum Boerhaave is weer open!

We kijken er naar uit je in Rijksmuseum Boerhaave te verwelkomen. We blijven optimaal rekening houden met ieders veiligheid. Daarom werken we nog steeds met tijdsloten met een maximum capaciteit. Boek vooraf een ticket om teleurstelling bij de kassa te voorkomen.

De COVID-19 regels in het museum in een notendop:

1. Houd de anderhalve meter afstand in acht.
  2. Volg de museumroute.
  3. Was je handen regelmatig.
  4. Nies of hoest in de binnenkant van je elleboog.
  5. Maak gebruik van contactloos betalen.

We houden ons aan de richtlijnen van de Rijksoverheid, het RIVM en de Museumvereniging om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen. Voor een veilig museumbezoek gelden de volgende maatregelen voor bezoekers:

Het museum is weer open!

• We werken met tijdsloten met vaste starttijden. Op die wijze kunnen wij garanderen dat er nooit te veel bezoekers tegelijk in het museum zijn en dat bezoekers gespreid binnenkomen.
  • Ga niet van huis bij gezondheidsklachten. Je bent welkom als jij en jouw huisgenoten ten minste 24 uur klachtenvrij zijn.
  • In het museum is het dragen van een niet-medisch mondkapje verplicht voor bezoekers van 13 jaar en ouder.
  • In de museumwinkel kan alleen contactloos worden betaald.
  • De MaakStudio en tentoonstelling Spelen met wiskunde blijven voorlopig gesloten omdat op die plekken de 1,5 meter afstand nog niet gewaarborgd kan worden. Ook is het museumcafé momenteel helaas gesloten. De rest van het museum is open, net als de binnentuin.
  • We organiseren weer kinderworkshops in de vakantie (kaartjes bij binnenkomst verkrijgbaar). En de Canon-speurtocht voor kinderen is gratis beschikbaar, net als het Canon-routeboekje voor volwassenen.

Beperkt aantal tickets per tijdslot beschikbaar

• We werken nog steeds met tijdsloten met een maximum capaciteit en vaste starttijd. Per dag en per kwartier zijn er een beperkt aantal tickets beschikbaar, waarbij we rekening houden met een gemiddelde verblijfsduur van twee uur in het museum.
  • Vooraf reserveren is niet verplicht, maar wil je verzekerd zijn van toegang tot het museum? Dan adviseren we je om online een ticket te boeken om teleurstelling bij de kassa te voorkomen.
  • Je kunt op de website een ticket kopen.

Anderhalve meter afstand waarborgen

• In het museum hebben we met vloerstickers een duidelijke route aangebracht om voldoende ruimte voor een veilig bezoek te waarborgen, veelal met éénrichtingsverkeer.
  • De museumwinkel is zo ingedeeld zodat bezoekers op gepaste afstand van de faciliteiten gebruik kunnen maken.
  • Iedereen in het museum - bezoekers en personeel - houdt anderhalve meter afstand van elkaar.
  • Onze collega's van de beveiliging helpen iedereen aan de anderhalve meter afstand te herinneren, indien nodig.

Extra schoonmaakrondes

• Het museum maakt oppervlakken zoals trapleuningen, deurklinken en interactieve spellen extra vaak schoon. Ook worden de toiletten meerdere keren per dag schoongemaakt.
  • Er is op verschillende plekken in het museum ook desinfectiemiddel voor bezoekers beschikbaar.

Scholen

• Reserveren voor een schoolbezoek is noodzakelijk.
  • Het museum zal voorlopig alleen op maandagen scholen ontvangen. Het museum is dan exclusief geopend voor schoolklassen.
  • We werken met tijdsloten met vaste starttijden. Op die wijze kunnen wij ervoor zorgen dat schoolgroepen gespreid binnenkomen. Na het onderwijsprogramma verlaat u met uw klas het museum. Een langer verblijf in het museum na afloop van het programma is helaas niet mogelijk.
  • Rijksmuseum Boerhaave volgt de richtlijnen van het RIVM en de Nederlandse Museumvereniging omtrent COVID-19. Ook volgen we zo veel mogelijk de protocollen die worden gedeeld via de PO-, VO- en MBO-Raad.

Volg altijd de aanwijzingen van medewerkers van het museum op