Maatregelen voor een veilig museumbezoek

Terug naar Rijksmuseum Boerhaave vanaf 1 juni open!

We zijn erg blij vanaf maandag 1 juni 2020 weer bezoekers in Rijksmuseum Boerhaave te mogen verwelkomen. We houden optimaal rekening met ieders veiligheid. Daarom gelden in het museum de richtlijnen van de Rijksoverheid, het RIVM en de Museumvereniging om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen.

De COVID-19 regels in het museum in een notendop:

1. Houd de anderhalve meter afstand in acht.
  2. Volg de museumroute.
  3. Was je handen regelmatig.
  4. Nies of hoest in de binnenkant van je elleboog.
  5. Maak gebruik van contactloos betalen.

Voor een veilig museumbezoek gelden de volgende maatregelen voor bezoekers:

Het museum is weer open!

• We werken vanaf 1 juni met vooraf gekochte tickets met vaste starttijden (online tickets met tijdsloten). Op die wijze kunnen wij garanderen dat er nooit te veel bezoekers tegelijk in het museum zijn en dat bezoekers gespreid binnenkomen.
  • Ga niet van huis bij gezondheidsklachten. U bent welkom als u en uw huisgenoten ten minste 24 uur klachtenvrij zijn.
  • In het museumcafé en de museumwinkel kan alleen contactloos worden betaald.
  • De MaakStudio en tentoonstelling Spelen met wiskunde blijven voorlopig gesloten omdat op die plekken de 1,5 meter afstand nog niet gewaarborgd kan worden. De rest van het museum is open, net als de binnentuin.
  • Het is vooralsnog niet toegestaan om foto- of filmopnamen te maken.
  • Tijdelijk organiseren we geen lezingen, kinderworkshops en rondleidingen. Ook ontvangen we nog even geen bso- en schoolgroepen. De Canon-speurtocht voor kinderen is wel gratis beschikbaar, net als het Canon-routeboekje voor volwassenen.

Alleen toegang met een online gekocht ticket

• Toegang is alleen mogelijk met een vooraf gekocht online ticket. Via dat ticket heeft u op een vaste datum een specifiek tijdslot (met vaste starttijd) waarop u ons museum kan bezoeken.
  • Zonder online aanmelding is het helaas niet mogelijk het museum te bezoeken.
  • U kunt op de website uw ticket kopen.

Anderhalve meter afstand waarborgen

• In het museum hebben we met vloerstickers een duidelijke route aangebracht om voldoende ruimte voor een veilig bezoek te waarborgen, veelal met éénrichtingsverkeer.
  • Het museumcafé en de museumwinkel zijn zo ingedeeld zodat bezoekers op gepaste afstand van de faciliteiten gebruik kunnen maken.
  • Iedereen in het museum - bezoekers en personeel - houdt anderhalve meter afstand van elkaar.
  • Onze collega's van de beveiliging helpen iedereen aan de anderhalve meter afstand te herinneren, indien nodig.

Extra schoonmaakrondes

• Het museum maakt oppervlakken zoals trapleuningen, deurklinken en interactieve spellen extra vaak schoon. Ook worden de toiletten meerdere keren per dag schoongemaakt.
  • Er is op verschillende plekken in het museum ook desinfectiemiddel voor bezoekers beschikbaar.

Volg altijd de aanwijzingen van medewerkers van het museum op