Inhoudelijke partners

Terug naar Bedrijfspartners

Voor tentoonstellingen, maar ook voor onze vaste opstelling werken we samen met inhoudelijke partners zoals:

 

kmhw

De wetenschap bevorderen en een brug slaan tussen wetenschap en samenleving. De KHMW en Rijksmuseum Boerhaave hebben gezamenlijk  De Boerhaave Biografie Prijs ingesteld,  bestemd voor een auteur van een biografie of de uitgave van de wetenschappelijke correspondentie van een wetenschapper.

Lorentz Center

Het Lorentz Center is een nationaal centrum voor internationale workshops in alle wetenschappelijke disciplines. Rijksmuseum Boerhaave biedt een podium voor een breed scala van workshops en publieksbijeenkomstem van het Lorentz Center.

lumc

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) wil vanuit toonaangevend onderzoek en vernieuwend onderwijs komen tot optimale en innovatieve zorg voor patiënten. Het LUMC kent een lange geschiedenis. Het was het eerste academisch ziekenhuis, benoorden de Alpen, gevestigd in het huidige Rijksmuseum Boerhaave. Het LUMC heeft een deel van zijn historische collectie overgedragen aan het museum.

Universiteit Leiden

De Universiteit Leiden is een van Europa’s meest vooraanstaande internationale onderzoeksuniversiteiten. Het fysische erfgoed van de Universiteit Leiden vormde de basis van de collectie van Rijksmuseum Boerhaave. Universiteit Leiden steunt het unieke wetenschappelijke erfgoed en missie van Rijksmuseum Boerhaave.

Airbus Defence and Space

ASML

BaseClear

2-BBB Cosine

Descartes Centre

Universiteit Utrecht

Europese Ruimtevaart Organisatie (ESA)

Hubrecht Institute

KNMP

Leiden Cryogenics

LeydenJar Technologies

Mimetas

Philips

QuTech

TNO

Universiteit van Amsterdam

Rijksuniversiteit Groningen

Stichting Farmaceutisch Erfgoed

Universiteit Twente

Wetsus

Zoek op