Met de steun van de Vrienden van Rijksmuseum Boerhaave kunnen wij het belang van de wetenschap onder de aandacht brengen bij een breed publiek, nu en in de toekomst. Het museum mag al jaren rekenen op de steun van zijn Vrienden. 

Mede dankzij de steun van de Vrienden is het museum geheel nieuw ingericht. De vernieuwende manier waarop de laatste technologieën en persoonlijke verhalen worden gebruikt om wetenschap en geneeskunde voor het voetlicht te brengen werd bekroond met de prestigieuze European Museum of the Year Award 2019. 

Ook u kunt het museum steunen door Vriend of Liefhebber te worden. Uw donatie komt ten goede aan de Caecilia Stichting, de Vrienden van Rijksmuseum Boerhaave. De stichting heeft de culturele ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling). 

De gegevens van de Caecilia Stichting kunt u hier vinden.

De Vrienden van Rijksmuseum Boerhaave

De vriendenkring van Rijksmuseum Boerhaave telt ruim 1.000 leden. Sinds de oprichting in 1974 zetten de vrienden zich actief in voor de groei en bloei van het museum. Als Vriend of Liefhebber van Rijksmuseum Boerhaave draagt u bij aan alle activiteiten van het museum en geniet u vele voordelen. Dankzij u kan het museum objecten verwerven en nieuwe presentaties en publicaties realiseren. Samen met u kunnen we een steeds breder publiek inspireren voor de wetenschap.

Bent u al Vriend of Liefhebber van het museum, maar wilt u extra geven? Dat kan via onderstaande knop. 

Vriend of Liefhebber worden? Vul onderstaand formulier in.

Aanmelden

Velden met * zijn verplicht

*Met deze keuze machtigt u het museum om het gekozen bedrag (€ 40, € 65, € 250) tot wederopzegging jaarlijks af te schrijven van uw rekeningnummer.

Uw lidmaatschap is geldig gedurende het lopende kalenderjaar (van 1 januari t/m 31 december). Aanmeldingen die plaatsvinden tussen 1 november en 31 december worden pas in januari van het volgende jaar in rekening gebracht. Uw Vriendschap wordt automatisch verlengd. 

U kunt de Vriendschap vóór 15 december van ieder kalenderjaar opzeggen via een e-mail aan vrienden@rijksmuseumboerhaave.nl of via een brief aan Caecilia Stichting, Postbus 11280, 2301 EG Leiden. Daarmee is de Vriendschap en de eventuele incassomachtiging beëindigd per 1 januari van het volgende jaar. Er kan helaas geen gehele of gedeeltelijke restitutie plaatsvinden van reeds betaalde Vriendenbijdrage. De Vriendenpas blijft geldig tot het einde van het dan lopende lidmaatschapsjaar.

Middels uw inschrijving gaat u akkoord met het Privacy Statement van de Vrienden van Rijksmuseum Boerhaave.

Zoek op