Het bestuur van de Vrienden van Rijksmuseum Boerhaave deelt een passie voor de wereld van de wetenschap en geneeskunde. De bestuursleden zetten zich in om een brede kring mensen aan het museum te verbinden én vanuit de Vriendenkring het museum te steunen met financiële bijdragen. Op dit moment telt de Vrienden van Rijksmuseum Boerhaave ruim 1.000 leden.

Het bestuur van de Vrienden van Rijksmuseum Boerhaave bestaat uit:

Prof. Dr. J.M. (Jan) van Ruitenbeek, voorzitter Caecilia Stichting

Hoogleraar natuurkunde aan de universiteit Leiden; vertrouwenspersoon Wetenschappelijke Integriteit aan de universiteit Leiden; lid van de Executive Board van het Beilstein Journal of Nanotechnology; Executive Academic Advisor graduate school TAC-MI, Tokyo Institute of Technology; Member of the Scientific Advisory Board Strasbourg Institute for Advanced Studies; lid van de beoordelingscommissie van de investeringsronde Wetenschappelijke Infrastructuur: Nationale Consortia van NWO; Voorzitter van de Stichting Econophysics; lid van het bestuur van de Koninklijke Maatschappij voor Natuurkunde ‘Diligentia’; lid van het Scientific Advisory Committee van de conferenties FQMT’24 Prague; ISSS-10 Kitakyushu, Japan; TSRC 2022 workshop on Quantum Transport, Telluride, USA.

Prof. Dr. J.M. (Jos) van den Broek - bestuurslid Caecilia Stichting

Emeritus-hoogleraar wetenschapscommunicatie Universiteit Leiden; bestuurslid Caecilia Stichting (de vriendenstichting van Rijksmuseum Boerhaave); vrijwilliger Rijksmuseum Boerhaave; vrijwilliger Stichting BuZzLeiden; lid Raad van Advies Stichting Biowetenschappen en Maatschappij

Dr. H.F. (Harriette) Verwey, bestuurslid Caecilia Stichting

Voorzitter van Stichting LUMC Alumni Vereniging, Lid Algemeen Bestuur van Leids Universitair Fonds (LUF), Lid Raad van Toezicht van Stichting BuZz Leiden, Voorzitter Raad van Toezicht Etnische Zakenvrouwen Nederland, Lid Rotary International ( RC Leiden AM).

Ing. J. (Jasper) Neuteboom - bestuurslid Caecilia Stichting

Directeur Inventeers Research & Development B.V. / Directeur Inventeers Manufacturing Services B.V. / Voorzitter van de stichting Inventeers Academy / Voorzitter van de stichting HDP (Horiticulture Data Protocol) / Lid van de Onderwijsadviescommissie Hogeschool Leiden / Lid van de beroepenveldcommissie MBO Rijnland / Lid van de beroepenveldcommissie Haagse Hogeschool / actief lid VNO-NCW.

Mr. L. (Linda) van de Oudeweetering - bestuurslid Caecilia Stichting

Notaris/eigenaar Notariskantoor Van de Oudeweetering / Lid van Rotary Leiden AM 

De benoeming van de bestuursleden van de Caecilia Stichting geschiedt voor een periode van maximaal vier jaar, met een éénmalige mogelijkheid tot herbenoeming. De maximale zittingsperiode is derhalve acht jaar.

-

Prof. dr. Jos van den Broek:
"Rijksmuseum Boerhaave voelt als de jas die me als gegoten zit en die ik het liefst – en zo vaak mogelijk – aantrek.  Ik wil graag de rijkdom van dit prachtige museum met anderen delen."

Prof. dr. Jan van Ruitenbeek:
"Rijksmuseum Boerhaave slaagt er geweldig in om de rijke Nederlandse wetenschapshistorie te verbinden met actuele ontwikkelingen. Dankzij de bijdragen van de Vrienden kan het museum een steeds breder publiek interesseren voor de wetenschap."

Dr. Harriette Verwey:
"Rijksmuseum Boerhaave is een knus en warm museum. Als bezoeker voel jij je altijd welkom en word je meegenomen in de wetenschap van alle tijden en die van morgen. Ik vind het een eer lid te zijn van de Stichting Vrienden van Rijksmuseum Boerhaave.”

Mr. Linda van de Oudeweetering:
"Als bestuurslid van de Stichting Vrienden van Rijksmuseum Boerhaave wil ik graag een bijdrage leveren aan de toekomst van dit mooie museum midden in de prachtige stad Leiden. Met mijn juridische kennis hoop ik een mooie aanvulling te zijn binnen het bestuur. Daarnaast is het heel fijn om mensen te ontmoeten binnen de culturele sector."

Zoek op