Zijn we alleen in het heelal? Hoe houden we onze aarde leefbaar? Kunnen we op een nieuwe manier naar gezondheid kijken? Met sommige vragen is de mensheid al eeuwenlang bezig. En hoeveel we ook weten, de ultieme antwoorden hebben we nog niet gevonden.

In de tentoonstelling staan deze drie belangrijke vragen centraal, maar je kunt ook zelf vragen stellen aan veertien (inter)nationale wetenschappers die onderzoek doen naar deze thema’s.

Grote Vragen is een audiovisuele reis over de wetenschap nu en in de toekomst en toont ook objecten die gebruikt worden bij actueel wetenschappelijk onderzoek. Deze nieuwe tentoonstelling is het sluitstuk van de bekroonde vaste presentatie van Rijksmuseum Boerhaave.

Podcast
Er is ook een podcastserie Grote Vragen. In deze podcast hoor je waar wetenschappers wakker van liggen en hoe de wetenschap zoekt naar oplossingen voor de uitdagingen van deze tijd. ‘Wat is bewustzijn?’ en ‘Hoe groot is het heelal?’ Maar ook: ‘Hoe gaan we om met klimaatverandering?’ en ‘Hoe blijven we gezond?’ Om antwoorden te vinden moeten wetenschappers uit bijvoorbeeld de 'beta science' samenwerken met deskundigen met een achtergrond in de filosofie, sociologie of techniek en andersom. Luister de podcast hier of zoek hem op in je favoriete podcast app!

Zoek op