Salon Boerhaave: ebola van dichtbij

Terug naar Te zien & te doen

Rijksmuseum Boerhaave organiseert in het najaar een reeks themalezingen die aansluiten op de tentoonstelling Besmet! In de Salonlezingen leren bezoekers meer over de uitbraak van epidemieën vroeger en nu. Op zaterdag 21 november vertelt dr. Anna Simon meer over haar ervaringen in ebolaklinieken. Alle salonlezingen zijn gratis te volgen via een live stream.

Wanneer: zaterdag 21 november van 15.00 tot 16.00 uur
Voor wie: voor iedereen 
Kosten: gratis live stream via YouTube

Ebola van dichtbij
Anna Simon

In 2014 tot 2016 raasde de grootste ebola-epidemie ooit door West-Afrika. Anna Simon werkte eind 2014 in een ebolakliniek van Artsen zonder Grenzen in het oosten van Sierra Leone, en zorgde daar voor tientallen patiënten met ebola. Later is ze opnieuw voor Artsen zonder Grenzen aan het werk geweest bij een ebola-uitbraak, dit keer in DRC Congo. Afgelopen jaar behandelde Simon in het Radboudumc patiënten met het coronavirus. Hoe is het om van dichtbij Ebola-patiënten mee te maken? En hoe is het om te maken te krijgen met patiënten met het corona-virus? Wat zijn de overeenkomsten en wat de verschillen?

ebola

Anna Simon werkt als internist-infectioloog in het Radboudumc in Nijmegen. In 2014 werkte zij 5 weken in een ebolakliniek van Artsen zonder Grenzen (AzG) in het oosten van Sierra Leone, en vanaf november 2019 werkte ze 3 maanden in een ebolakliniek van AzG in Goma, in het oosten van DRC Congo. Over haar ervaringen in Sierra Leone schreef zij, samen met Engelse verpleegkundige Andy Dennis, het boek Ebola van dichtbij.

Meld je aan voor de lezing in het museum

Velden met * zijn verplicht

Meld je aan voor de YouTube livestream

Velden met * zijn verplicht

Zoek op