Bouw een Frankenstein-spin!

Terug naar Te zien & te doen

Het monster van Frankenstein…
Dit jaar is het precies 200 jaar geleden dat het Frankenstein verhaal werd geschreven. Dit verhaal gaat over wetenschapper Victor Frankenstein, die uit allerlei onderdelen een wezen maakt en er ook nog in slaagt om dat wezen tot leven te wekken: brrrrrrr! 

Omdat het best zou kunnen dat robots ook tot leven zullen komen, is er dit jaar ook veel aandacht voor robotisering. Komen robots binnenkort tot leven of zullen wij zelf langzaam in robots veranderen, gewoon omdat we als robot veel meer zullen kunnen? En is iemand met een gehoorapparaat of een hoover board dan eigenlijk al een beetje cyborg? Zal in de toekomst ons mensenhart het laatste verschil zijn tussen ons en de robots?

Maak je eigen Frankenstein spin!

Iedereen weet dat het monster van Frankenstein dol was op spinnen; misschien wel omdat sommige mensen denken dat spinnen ook een soort kleine monstertjes zijn? Tijdens deze workshop kun je zelf een coole en superzuinige Frankenstein spin maken; hij knippert wel een paar jaar op één knoopcel batterijtje! En als je de spin helemaal in elkaar hebt gezet, dan hoef je nog maar één ding te doen: geef hem een leuke naam!

28 april t/m 6 mei, doorlopend van 10.30 uur t/m 16.30 uur.

Leuk voor kinderen vanaf 8 jaar

Gratis toegankelijk op vertoon van een geldig entreebewijs

Zoek op