Praat mee over je maakbare toekomst!

Stel je ideale kind samen! Wil je graag een meisje? Een kleintje met rood haar, of eentje met een groter hart zodat ze aanleg heeft om een goede sporter te worden. Kunnen we een vingertje toevoegen voor beter pianospel?

dna dialoog

Met technieken die nu volop in ontwikkeling zijn kunnen we straks misschien al bij de bevruchting veranderingen in de genen aanbrengen. Maar... met het aanpassen van het DNA van je kindje sleutelen we óók aan de evolutie. Jouw kind geeft het nieuwe DNA ook door aan zijn/haar eigen kinderen. Hier zit natuurlijk een direct gevaar aan; wat als je onbedoeld een gen beschadigt met deze methode. Maar ook grotere vragen komen op. Wat voor een effect heeft zo’n medische ontwikkeling op onze samenleving? Zou je het syndroom van down helemaal laten verdwijnen? Hoe streng moet de overheid toezien op deze kwesties?

Heb je hier een mening over? Wil je alle ins & outs weten en daarna je mening vormen? Kom naar Rijksmuseum Boerhaave en praat met ons mee! We gaan in gesprek met medisch ethici Nienke de Graeff en Boy Vijlbrief om deze kwesties tot in de puntjes te ontleden.

Datum: donderdag 24 september
Tijd: De deuren gaan open vanaf 19.00 uur en om 19.30 start het programma. Tussendoor is er een korte pauze. We ronden af om 21.30 uur.
Locatie: Je kan nu ook vanuit huis meedoen! Schrijf je in en we sturen je vooraf een YouTube link waarop je mee kunt kijken. Of je komt naar het museum en bezoekt meteen onze nieuwe tentoonstelling over infectieziektes Besmet!
Deelname en entree: Gratis

Schrijf je hieronder in via een van de twee inschrijfformulieren:

Zoek op