Wiskunde in het grote en kleine

Terug naar Te zien & te doen

Je hebt vast genoeg Grote Vragen in je leven... sommigen zal je makkelijker kunnen negeren dan anderen. Maar er zijn vragen die invloed hebben op ons allemaal, waar je echt niet omheen kan.

Op 5 november 2022 staan we tijdens de No Dust-Bunny sessie stil bij het thema: Wiskunde in het grote en kleine. Kun je met wiskunde de wereld redden? En zo ja, hoe dan? 

Hoe krijg je het voor elkaar dat je de werkelijkheid in formules vat en daar vat krijgt op complexe systemen? En als we dan al die complexiteit bevatbaar gemaakt hebben, weten we dan alles? Kortom, tijd voor een nieuwe No-Dust Bunny Science Session waarin we al kauwend op Grote Vragen de relevantie en urgentie daarvan behapbaar maken. 

Hoogleraar Kansrekening Frank den Hollander en Hoogleraar Toegepaste Analyse, Arjen Doelman schuiven aan voor een goed gesprek over wiskunde in het groot.. en in het klein!

In de ten-minute-talks dagen we de twee experts uit om je zo snel mogelijk bij te praten over hun onderzoeksgebied. Daarna volgt een gesprek met moderator en gaan we dieper in op het onderwerp van de avond. Tot slot geven we je deep-dive tips mee om jezelf thuis helemaal te verliezen in de materie.

Oog in oog met jezelf

Reflecteren op de Grote Vragen van het leven kan confronterend zijn. Kijk jij jezelf regelmatig goed aan? We helpen je daar graag mee; tijdens de borrel maken we een ingezoomde foto van je oog! Die kan meteen naar huis en op de koelkast zodat je de vragen van je toekomst niet meer uit het oog verliest. De oogfoto is er op 8 oktober & 5 november.

Meer informatie over de sprekers en het programma volgt. Inschrijven kan via onderstaande formulier, je ontvangt bij een geslaagde inschrijving een automatische bevestiging in je e-mail. 

Ben je benieuwd naar de andere sessies? Kijk dan op de No Dust-Bunny pagina

Praktische informatie
Waar: In de congreszaal van het museum
Wanneer: zaterdag 5 november, inloop 16:00, programma 16:30 - 18:00, borrel 18:00 - 19:00
Kosten: Gratis met een geldig entreebewijs voor het museum (bijvoorbeeld een collegekaart)

No Dust Bunny klein

Aanmelden 5 november: 'Wiskunde in het grote en kleine'

Velden met * zijn verplicht

Zoek op