Salon Boerhaave - Lezing Marcel Levi: Coronapandemie als vergrootglas voor veranderkracht

Terug naar Te zien & te doen

Rijksmuseum Boerhaave organiseert een reeks themalezingen die aansluiten op de tentoonstelling Besmet! Prof. Marcel Levi vertelt op zondag 14 november meer over hoe de coronapandemie als een vergrootglas werkte. De lezing is gratis bij te wonen met een geldig entreebewijs of online via livestream.

Wanneer: zondag 14 november 15:00-16:00
Voor wie: voor iedereen 
Kosten: gratis met een geldig entreebewijs of livestream via YouTube

Let op: ben je voor deze lezing aanwezig in het museum? Dan controleren we de CoronaCheck-app.

Coronapandemie als vergrootglas voor veranderkracht

De COVID19 pandemie werkt als een vergrootglas: dingen die we allemaal allang een beetje aanvoelden, worden opeens heel erg duidelijk. Wat hebben we geleerd in de gezondheidszorg in de afgelopen maanden? Was de focus te veel op de volle intensive cares en hebben we alle andere zorg niet teveel uit het oog verloren? En leuk, al die dokters op de televisie, maar was de communicatie wel  optimaal? En welke lessen kunnen we trekken na 18 maanden corona pandemie: Van de kracht van ‘professionals in the lead’  tot de noodzaak in onze ziekenhuizen meer totaalvoetbal te spelen in plaats van het gebruikelijke cattenaccio

Over de spreker

MArcel Levi

Marcel Levi is voorzitter van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), hoogleraar Geneeskunde bij Amsterdam UMC/Universiteit van Amsterdam en Professor of Medicine bij University College London. Voorheen was hij Chief Executive bij University College London Hospitals en voorzitter RvB van het AMC in Amsterdam. Hij is tevens actief praktiserend internist.  Eerder werkte hij bij universiteiten in Perugia, Oxford, New York en Leuven. Hij bekleedt verschillende bestuurlijke functies in nationale en internationale organisaties op het gebied van research en gezondheidszorg. Hij heeft ruim 750 wetenschappelijke artikelen gepubliceerd en is lid van de Koninklijke Academie van Wetenschappen en de Royal College of Physicians in de UK. Hij is editor van verschillende wetenschappelijke tijdschriften en auteur van populair-wetenschappelijke/educatieve boeken en columns.

Aanmelden lezing Marcel Levi via livestream

Velden met * zijn verplicht

Zoek op