Publiekslezing Brains, Robots and Dance

Terug naar Te zien & te doen

Publiekslezing Brains, Robots and Dance

Op donderdag 7 juni 2018, om 17:00 uur organiseren Rijksmuseum Boerhaave en het Lorentz Center een publiekslezing over bewegingsgrammatica met de titel ‘Brains, Robots and Dance’. De (Engelstalige) lezing begint om 17:00 uur in de Einsteinzaal van het Rijksmuseum Boerhaave en is vrij toegankelijk.

Mensen brengen betekenis niet alleen over door gesproken of geschreven taal, maar ook door lichamelijke beweging. Lichaamstaal en non-verbale communicatie zijn rijke bronnen van betekenis en kunnen verantwoordelijk zijn voor de meeste informatie die wordt uitgezonden tijdens interpersoonlijke communicatie. Mensen hebben ook van nature de mogelijkheid om dergelijke informatie te ontvangen, te interpreteren en moeiteloos toe te passen in alledaagse interacties. Toch weten we heel weinig over hoe dit bereikt wordt. 

Tijdens dit event zullen experts in Neurowetenschappen, Robotica en dans, een aantal korte demonstraties geven, waarbij inzicht wordt gegeven hoe mensen informatie overbrengen en ontvangen via beweging.

Het event is onderdeel van een workshop die plaatsvindt van 3 t/m 8 juni bij het Lorentz Center. Een groep wetenschappers, techneuten en dansdeskundigen, komt bijeen en doet onderzoek naar hoe beweging betekenis bevat en uitdrukt. En in hoeverre we lichaamstaal bewust lezen. Een systematisering en grammatica, van hoe verschillende kenmerken van beweging hieraan bijdragen, is nuttig voor de Neurowetenschappen en de ontwikkeling van Robotica en nieuwe sociale/interactieve technologieën.

Samenwerking Rijksmuseum Boerhaave en Lorentz Center
Deze publiekslezing maakt deel uit van de samenwerking tussen Rijksmuseum Boerhaave en het Lorentz Center. Internationaal gerespecteerde deskundigen spreken voor een breed publiek over onderwerpen van maatschappelijk en/of wetenschappelijk belang. Zie www.lorentzcenter.nl voor nadere informatie.

Rijksmuseum Boerhaave, voor de geschiedenis van de natuurwetenschappen en van de geneeskunde, heeft als doel het maatschappelijk draagvlak voor wetenschap in Nederland te versterken. Altijd zoekt het museum met zijn activiteiten aansluiting bij de actualiteit. www.rijksmuseumboerhaave.nl

Het Lorentz Center, gevestigd in de Universiteit Leiden, organiseert internationale workshops in alle wetenschappelijke disciplines. Het Lorentz Center heeft als doel, grensverleggend en innovatief onderzoek te bevorderen, ook in relatie tot grote maatschappelijke vraagstukken.
www.lorentzcenter.nl

Wat: Publiekslezing ‘Brains, Robots and Dance’
Taal: Engels
Wanneer: Donderdag 7 juni 2018 van 17:00 tot 19:00 uur
Waar: Rijksmuseum Boerhaave, Lange Sint Agnietenstraat 10, Leiden
Toegang: Gratis
Informatie: Carlos Hererra, carl.her@gmail.com

Meld je aan

Velden met * zijn verplicht

Zoek op