Studium Generale: Kunstmatige intelligentie op de maan

Terug naar Te zien & te doen

In samenwerking met Rijksmuseum Boerhaave organiseert Studium Generale een lezing bij het thema van de nieuwe tijdelijke tentoonstelling BrAInpower: kunstmatige intelligentie (AI). Op vrijdag 30 september vertelt Dr.ir. Chris Verhoeven, universitair docent Elektronische Circuits en Architecturen en themaleider Zwermrobots bij het Robotica Instituut, TU Delft over Kunstmatige intelligentie op de maan.

Onderzoek doen op de maan is niet gemakkelijk, maar gelukkig bieden robots steeds vaker een helpende hand! Aan de TU Delft werken studenten onder leiding van Chris Verhoeven aan de Lunar Zebro’s: kleine, zesbenige maanwagentjes die met elkaar kunnen samenwerken in een zwerm, zoals bijvoorbeeld bijen of spreeuwen doen. Deze zwerm maanrobotjes kan zelfstandig op onderzoek uit in de tunnel- en grottenstelsels van de maan, en helpt mensen zo het maanoppervlak verder in kaart te brengen. In deze lezing vertelt Chris Verhoeven over de bouw van de Lunar Zebro’s, de uitdagingen die daarbij komen kijken, eerdere missies in onherbergzame gebieden op aarde, en de toekomstige missies naar de maan en Mars.

Deze lezing is georganiseerd in samenwerking met Studium Generale en vindt plaats tijdens de Space Week van het Leiden European City of Science programma. Bekijk hier de hele reeks.

Praktische informatie

Wanneer: Vrijdag 30 september. Inloop vanaf 16.00 uur, lezing van 16.30 tot 17.30 uur, en vragen tot 18.00 uur.
Waar: In het museum of thuis via de livestream. Bij de livestream is geen live chat beschikbaar.
Aanmelden: Meld u aan via het onderstaande formulier, er is een formulier voor aanwezigheid in het museum en een formulier voor deelname via de livestream. U ontvangt een automatische bevestigingsmail, als u die niet heeft ontvangen dan is uw aanmelding niet geregistreerd.
Kosten: Gratis bij aankomst vanaf 16.00 uur. Als u eerder naar het museum komt dan heeft u een geldig entreebewijs nodig om binnen te komen.

30 september: Studium Generale lezing via livestream

Velden met * zijn verplicht

Zoek op