Boekpresentatie 'Superlogisch - Hoe getallen je helpen om de wereld beter te begrijpen'

Terug naar Te zien & te doen

In ons dagelijks leven regent het getallen – en niet alleen als er 10 procent kans is op regen. Wat zit er achter die getallen? Wat is de logica achter een BH-maat als 70F en hoe kun je een miljoenennota van 284.500.000.000 euro begrijpen? Hoe zie je of een kortingsactie bij de supermarkt voordelig is en waarom sta je altijd in de verkeerde rij? Ionica Smeets geeft antwoord op deze vragen in haar boek Superlogisch - Hoe getallen je helpen om de wereld beter te begrijpen.

Boekpresentatie Superlogisch - Hoe getallen je helpen om de wereld beter te begrijpen van Ionica Smeets op vrijdag 15 november.

Al tien jaar lang schrijft Ionica Smeets, hoogleraar wetenschapscommunicatie aan de Universiteit Leiden, met glasheldere logica en veel humor over getallen voor de Volkskrant. Superlogisch bundelt haar beste columns en combineert grote vragen met vrolijke raadsels en praktische tips. Na het lezen van dit boek zul je op een andere manier naar getallen kijken en regelmatig in jezelf mompelen: ‘Ah, zo zit dat... Superlogisch!’

superlogisch

Vrijdag 15 november wordt Superlogisch gepresenteerd in Rijksmuseum Boerhaave. Ionica Smeets vertelt over haar nieuwe boek en geeft haar allerbeste tips om de wereld beter te begrijpen met getallen. Fotostripmaker Ype Driessen (www.fotostrips.nl), kookboekauteur Karin Luiten (www.kokenmetkarin.nl) en Hans Hooijmaijers (hoofd collecties en plaatsvervangend directeur van Rijksmuseum Boerhaave) vertellen over hun favoriete getal. En doe mee met de superlogische getallenquiz. De winnaar gaat naar huis met het eerste exemplaar van… Superlogisch!

Over de auteur

Ionica Smeets is hoogleraar wetenschapscommunicatie aan de Universiteit Leiden; columnist voor Volkskrant en New Scientist NL; presentator van televisieprogramma De Nationale Wetenschapsquiz; voorzitter adviesraad CBS Communicatie & Nieuws; voorzitter TWG Science Communication van NeFCA, secretaris bestuur Leids Mediafonds en lid van de Raad van Toezicht van Rijksmuseum Boerhaave.

Praktische informatie

Datum: vrijdag 15 november 2019
Programma: 15.00-16.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur)
Locatie: Rijksmuseum Boerhaave, Lange St. Agnietenstraat 10, Leiden
Kosten: Gratis bij geldig entreebewijs (Museumkaart geldig)

Na afloop van de boekpresentatie is er gelegenheid om het boek aan te schaffen en te laten signeren. 

Helaas, deze boekpresentatie is vol

Zoek op