BBC-arts en presentator Michael Mosley slikt een camera-pil en volgt samen met het publiek de weg die deze pil door zijn lichaam aflegt. Het wordt zondag 16 december een dag volledig in het teken van het verteringsstelsel met opnames van het televisieprogramma Dokters van morgen en diverse activiteiten voor jong en oud.

Kijkje in het lichaam van Michael Mosley

In het Anatomisch Theater krijg je een mini-college over het microbioom aan de hand van een edoscopie bij BBC-arts en presentator Michael Mosley. Na deze introductie slikt Mosley een camerapil en kun je meekijken in zijn darmen. Ook is er volop de gelegenheid om vragen te stellen aan Mosley. Het is een unieke kans, Mosley heeft slechts één keer eerder een camera-pil ingeslikt, dat was in het Science Museum in London.

Voor wie:  voor iedereen vanaf 16 jaar
Wanneer: Tussen ca. 11.00-13.15 uur
Kosten: Gratis bij geldig entreebewijs (Museumkaart geldig)

Show & Tell

Rijksmuseum Boerhaave heeft heel wat rare objecten in de collectie die te maken hebben met de spijsvertering. Wat dacht je van een flesje hondenmaagsap van de bekende gedragsdeskundige Pavlov? Of een steen die uit de maag van een dier komt en magische krachten zou bezitten? Ook onderwerpen zoals het onsmakelijke Boerhaave syndroom en piskijken en -proeven komen aan bod. Conservator van de medische collectie, Mieneke ten Hennepe, zal je er alles over vertellen, en het je van dichtbij laten zien!

Wanneer: 14.30 uur
Voor wie: voor jong en oud
Kosten: gratis bij geldig entreebewijs

Proef een Cress

De vertering begint in je mond als je je eten goed kauwt. Ook proeven is van belang! Cressen zijn vers gekiemde plantjes van 100% natuurlijke, aromatische planten. Deze kleine kiemplantjes hebben de raarste, meest onverwachte smaken. Smaakt deze nou naar kaas, noten of komkommer? Of kan je zelfs electriciteit proeven? Kom het ervaren!

Wanneer: doorlopend van 11.00 tot 17.00 uur
Voor wie: voor jong en oud
Kosten: gratis bij geldig entreebewijs

Instaprondleidingen Herman Boerhaave 

Tijdens deze speciale instaprondleidingen rondom de 350ste verjaardag van Herman Boerhaave ontdek je meer over de Gouden Eeuw van de wetenschap. Welke onderzoekers zaten daarachter en hoeveel impact hebben hun ontdekkingen op ons leven? Ontdek meer over hun zoektocht en denk mee over de grote vragen van nu.

Wanneer: iedere zaterdag en zondag om 12 uur en 13 uur (15 t/m 31 december)
Voor wie: voor iedereen vanaf 16 jaar. De instaprondleidingen zijn Nederlandstalig.

De rondleidingen zijn vrij toegankelijk op vertoon van een geldig entreebewijs.

Kinderworkshop: maak je eigen hoestdrank

In deze koude periode van het jaar worden veel mensen verkouden, en wat heb je dan nodig? Juist, hoestdrank! Wist je dat men al heel lang geleden ontdekt hebben dat dit middeltje wonderen verricht? Ook is het helemaal niet moeilijk om zelf te maken. Wij laten je precies zien hoe het moet!

Voor wie: Leuk voor vanaf 4 jaar oud
Wanneer: Van 10.30 tot 16.30 uur, vrije inloop
Kosten: Gratis bij geldig entreebewijs (Museumkaart geldig)

Zoek op