De Wiskunderoute gaat door het hele museum en geeft je niet alleen informatie over de geschiedenis van de museumvoorwerpen, maar ook leuke weetjes en anekdotes.
Met een koffer vol replica’s van museumvoorwerpen ga je aan de slag. Zo verklein je bijvoorbeeld met een tekenaap een tekening. Daarnaast maak je zelf een anamorfose en reken je met de stokjes van John Napier grote sommen uit.
Voor wie?
- Voor iedereen van 14 jaar en ouder (havo/vwo) is er de Wiskunderoute Senior. Deze heeft naast de gewone vragen ook de iets moeilijkere ‘plusvragen’.
- Speciaal voor jonge kinderen is er de Wiskunderoute Junior. Deze route is voor kinderen van 8 t/m 13 jaar en heeft naast de gewone vragen ook de iets moeilijkere ‘plusvragen’.
Praktische informatie
- De Wiskunderoute duurt ongeveer 2 uur
- Kosten: gratis, bij een geldig entreebewijs
- De Wiskunderoute plus koffer zijn bij de entree te verkrijgen
- Alle dagen tussen 10.00 en 17.00 uur
- Reserveren kan niet. Er zijn zes wiskundekoffers, mochten ze allemaal uitgeleend zijn, dan moet je even wachten tot er weer één teruggebracht wordt
Wil je na de Wiskunderoute in het museum nog meer wiskunde? Combineer je museumbezoek dan met de Leidse Wiskundewandeling van ongeveer ruim 1 uur door de stad Leiden, die gratis te downloaden is via deze link: