Zomervakantie in Rijksmuseum Boerhaave

Terug naar Te zien & te doen

Een waterspeeltuin, workshops, een schateiland en nog veel meer. Deze zomervakantie is er in Rijksmuseum Boerhaave heel veel te beleven. Knutsel je eigen skelet in elkaar of maak je eigen fabeldier. Ga het museum in met een ware dokterstas of ontdek hoe leuk wiskunde is in de familietentoonstelling.

Waterland Boerhaave
Is het deze vakantie te mooi weer om binnen te spelen? Kom dan spetteren en plonzen in Waterland Boerhaave. In onze zonnige binnentuin kun je water pompen en bootjes lossen in de haven.

Maak je eigen Botten Buddy 

Kom langs bij Rijksmuseum Boerhaave en knutsel je eigen skelet in elkaar. Dit levensgrote skelet is in elke houding neer te zetten die je kan bedenken! Je leert leuke feitjes, en hoe je botten allemaal heten. Maar laat ook je creativiteit de vrije loop, want misschien is er wel iets bijzonders met je lijf aan de hand… zoals vlinders in je buik, ogen in je rug of een hart van goud.

Voor wie: Leuk voor kinderen vanaf 6 jaar oud. Ook BSO's zijn van harte welkom. Meld je bezoek dan wel even via reservering@rijksmuseumboerhaave.nl of 071-7519962. Dan houden we rekening met jullie komst.
Wanneer: Elke dag doorlopend van 10.30 tot 16.30 in de periode 20 juli t/m 4 augustus en 17 augustus t/m 1 september. U kunt aanschuiven als er plek is.
Kosten: Geen extra kosten naast een geldig entreebewijs.

Maak je eigen fabeldier!

Tijdens de zomervakantie kan jij zelf een fabeldier bedenken. Hoeveel ogen en benen heeft die? Is ‘ie lief of gevaarlijk, zacht of stekelig? Laat ja fantasie de vrije loop en beeld je in wat jij zou tegenkomen op een onbewoond eiland.

Voor wie: Leuk voor kinderen vanaf 4 jaar oud.
Wanneer: Elke dag doorlopend van 10.30 tot 16.30 in de periode 20 juli t/m 4 augustus en 17 augustus t/m 1 september. U kunt aanschuiven als er plek is.

fabeldier

MaakStudio

MaakStudio

De MaakStudio is een fascinerende doe-omgeving waarin kinderen in hun vrije tijd aan de slag kunnen met de principes van tinkering. De beste Nederlandse vertaling voor Tinkering is 'aanrommelen’. Laat je creativiteit de vrije loop en ontdek wat je kunt maken.

Voor wie: Leuk voor kinderen vanaf 8 jaar oud. 
Begeleiding: Per kind begeleiding gewenst. Een kind bouwt samen met een volwassene aan een project. 
Wanneer: Dagelijks in de periode 5 t/m 18 augustus tussen 11.00 en 15.00. U kunt aanschuiven als er plek is.
Kosten: Geen extra kosten naast een geldig entreebewijs.

Schateiland Boerhaave
Avonturiers opgelet! Deze vakantie kun je mee op expeditie op zoek naar ´Schateiland Boerhaave´. Stap driehonderd jaar terug in de tijd en ga mee op een spannende ontdekkingstocht. Maak kennis met de scheepsarts, vaar mee op het schip en beland op een onbekend eiland waar je vreemde dieren en planten vindt. De interactieve tentoonstelling is er voor kinderen van 8-12 jaar, maar ook aan de allerkleinste is gedacht. Zij kunnen zelf hun eigen fantasiedier samenstellen.

Dokterstas en Wiskunderoute
Hoe wisten dokters vroeger of je ziek was? En hoe komt het eigenlijk dat we ziek worden? Met de gratis nieuwe familieactiviteit (gezinnen met kinderen van 8 t/m 12 jaar) De Dokterstas ga je samen aan de slag.

Terug van weggeweest: de Wiskunderoute. Met een koffer vol replica’s ga je in de museumzalen aan de slag. Je leert over de museumvoorwerpen en leest leuke weetjes. Een tekenaap, anamorfosen en de modellen van Archimedes hebben straks geen geheimen meer voor je.

Spelen met wiskunde
Wat hebben een fotomodel, formule-1 coureur en muzikant met elkaar gemeen? Ontdek het in de tentoonstelling Spelen met Wiskunde. Maak zelf een draaikolk, bouw je eigen brug of ontdek hoe geluid eruitziet.

Zoek op