Met de onderwijsprogramma’s van Rijksmuseum Boerhaave ontdekken leerlingen de wereld van wetenschap. De programma’s sluiten aan bij techniek, rekenen, geschiedenis, natuur, wereldoriëntatie en taal.

Tijdens workshops aan de hand historische verhalen en objecten komen leerlingen meer te weten over gepassioneerde wetenschappers. Ze worden geïnspireerd en aangemoedigd hun blik te verbreden. En door onderzoekend en ontdekkend leren, begrijpen ze dat wetenschap van onschatbare waarde is voor hun leven.

Leerlingen ervaren door museumobjecten en replica’s hoe het is om een echte wetenschapper te zijn. Ze zijn actief bezig met kennisverwerving en ontwikkelen 21st Century Skills. Verwonderen, vragen stellen en die vragen met elkaar onderzoeken staat centraal.

Heeft u binnenkort een schoolbezoek of rondleiding gepland in het museum en heeft u hierover vragen? Neem dan gerust contact op met de servicedesk van het museum telefonisch via 071-7519962 of per mail via reservering@rijksmuseumboerhaave.nl. We zijn op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur.

Bekijk hier de educatieprogramma's voor het basisonderwijs

Zoek op