Met de onderwijsprogramma’s van Rijksmuseum Boerhaave ontdekken leerlingen de wereld van wetenschap. De programma’s sluiten aan bij techniek, rekenen, geschiedenis, natuur, wereldoriëntatie en taal.

Gratis onderwijsprogramma regio Holland-Rijnland in schooljaar 2020-2021!*

Actie geldig voor het programma 'Gezondheid & Ziekte, vroeger en nu'

Tijdens workshops aan de hand historische verhalen en objecten komen leerlingen meer te weten over gepassioneerde wetenschappers. Ze worden geïnspireerd en aangemoedigd hun blik te verbreden. En door onderzoekend en ontdekkend leren, begrijpen ze dat wetenschap van onschatbare waarde is voor hun leven.

Leerlingen ervaren door museumobjecten en replica’s hoe het is om een echte wetenschapper te zijn. Ze zijn actief bezig met kennisverwerving en ontwikkelen 21st Century Skills. Verwonderen, vragen stellen en die vragen met elkaar onderzoeken staat centraal.

Beperkt aanbod

Binnenkort kan Rijksmuseum Boerhaave weer schoolgroepen ontvangen. We houden optimaal rekening met ieders veiligheid. Daarom zal het museum dan voorlopig alleen op maandagen scholen ontvangen. Het museum is dan exclusief geopend voor schoolklassen. Op deze manier kunnen we scholen op maandag én dagbezoekers op de overige dagen veilig ontvangen.

Het is onze maatschappelijke opdracht om bezoekers te laten ontdekken wat het belang is van wetenschap voor het leven van nu. Met onze tijdelijke tentoonstelling Besmet! over epidemieën vroeger en nu zijn we actueler dan ooit. Daarom concentreren we onze onderwijsprogramma’s rond het thema gezondheid en is alleen het onderwijsprogramma 'Gezondheid & ziekte, vroeger en nu' voor groep 7-8 voor het primair onderwijs beschikbaar. 

Heeft u binnenkort een schoolbezoek of rondleiding gepland in het museum en heeft u hierover vragen? Neem dan gerust contact op met de servicedesk van het museum telefonisch via 071-7519999 of per mail via info@rijksmuseumboerhaave.nl. We zijn op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur.

Bekijk hier de educatieprogramma's voor het basisonderwijs

Zoek op