Toegankelijkheid

Algemene informatie

Begeleiders

Bezoekers die zich niet zelfstandig door het museum kunnen bewegen mogen één begeleider meenemen. Deze mag gratis naar binnen.

Hulphonden

Hulphonden met een tuigje zijn welkom in het museum.

Route en parkeren 

Informatie over de route naar het museum en parkeren vindt u op de pagina ‘Plan je route’.

Rolstoelen, rollators en scootmobielen

Rijksmuseum Boerhaave is goed toegankelijk voor mensen met een rollator en rolstoelgebruikers. Voor scootmobielgebruikers zijn in het museum enkele rolstoelen beschikbaar. Reserveren kan via 071 - 751 99 99. Met een lift of hefplateau is elke verdieping bereikbaar. De lift biedt toegang aan één hulpmiddel per keer (breedte 90 cm, lengte 150 cm). Ook de hefplateaus bieden toegang aan één hulpmiddel per keer (breedte 96 cm, lengte 121 cm, maximale gewicht 225 kg).

Rolstoeltoegankelijk toilet

Het museum heeft één rolstoeltoegankelijk toilet. Deze ruimte bevindt zich op de begane grond tegenover het Anatomisch Theater. De vloer loopt in de richting van het rolstoeltoegankelijke toilet licht af. 

Vouwkrukjes

Bij de garderobe en op meerdere plekken in de vaste presentatie (naast zaal 1 Gouden Eeuw en in zaal 3 Ziekte & Gezondheid) kan een lichtgewicht vouwkrukje worden geleend. 

Hidden Disabilities Sunflower

Sommige beperkingen zijn verborgen en niet direct herkenbaar. Het dragen van een Hidden Disabilities Sunflower keycord in ons museum wijst discreet op de mogelijkheid van extra hulp of bijstand voor bezoekers met onzichtbare beperkingen.

Vragen?

Heeft u vragen of tips voor ons, mail dan naar info@rijksmuseumboerhaave.nl.

Plattegrond van Rijksmuseum Boerhaave

Voor bezoekers met een visuele beperking

Entree
Bij de ingang van het museum komt u een glazen schuifdeur tegen die automatisch opent. U bevindt zich nu in de ontvangsthal. Links van u bevindt zich de ticketbalie. Een baliemedewerker kan u verder helpen, ook met het vinden van de toiletten en garderobe.

Voor bezoekers met dementie

Speciaal voor mensen met dementie, hun dierbaren en zorgbegeleiders biedt Rijksmuseum Boerhaave dementievriendelijke rondleidingen aan. Boek de Verheugenis rondleiding.

Zoek op