Voorjaarsvakantie in Rijksmuseum Boerhaave

Workshops, een schateiland, spelen met wiskunde en een dokterstas. Deze voorjaarsvakantie is er in Rijksmuseum Boerhaave in Leiden heel veel te beleven. Knutsel je eigen skelet in elkaar of ga mee met een rondje wetenschap. Als een echte wetenschapper krijg je natuurlijk een labjas aan.. en blijft het niet alleen bij kijken… bij onderzoek doen probeer je zelf natuurlijk van alles uit!

Maak je eigen Botten Buddy 

Kom langs bij Rijksmuseum Boerhaave en knutsel je eigen skelet in elkaar. Dit levensgrote skelet is in elke houding neer te zetten die je kan bedenken! Je leert leuke feitjes, en hoe je botten allemaal heten. Maar laat ook je creativiteit de vrije loop, want misschien is er wel iets bijzonders met je lijf aan de hand… zoals vlinders in je buik, ogen in je rug of een hart van goud.

De workshop wordt gegeven van zaterdag 16 februari t/m zondag 3 maart. Elke dag van 10.30 tot 16.30 uur, vrije inloop.

Rondje wetenschap

Tijdens deze speciale rondleiding bestudeer je skeletten, meet je de stand van de sterren en leer je hoe je de leeftijd van een potvis kan meten met zijn tand. Als een echte wetenschapper krijg je natuurlijk ook een labjas aan. En het blijft niet alleen bij kijken… bij onderzoek doen probeer je zelf natuurlijk van alles uit! Een leuke interactieve
rondleiding door het gloednieuwe museum.

De rondleidingen zijn van zaterdag 6 februari t/m zondag 3 maart. Elke dag om 11.00, 12.30, 14.00 en 15.30 uur.

Schateiland Boerhaave
Avonturiers opgelet! Deze vakantie kun je mee op expeditie op zoek naar ´Schateiland Boerhaave´. Stap driehonderd jaar terug in de tijd en ga mee op een spannende ontdekkingstocht. Maak kennis met de scheepsarts, vaar mee op het schip en beland op een onbekend eiland waar je vreemde dieren en planten vindt. De interactieve tentoonstelling is er voor kinderen van 8-12 jaar, maar ook aan de allerkleinste is gedacht. Zij kunnen zelf hun eigen fantasiedier samenstellen.

Dokterstas en Wiskunderoute
Hoe wisten dokters vroeger of je ziek was? En hoe komt het eigenlijk dat we ziek worden? Met de gratis nieuwe familieactiviteit (gezinnen met kinderen van 8 t/m 12 jaar) De Dokterstas ga je samen aan de slag.

Terug van weggeweest: de Wiskunderoute. Met een koffer vol replica’s ga je in de museumzalen aan de slag. Je leert over de museumvoorwerpen en leest leuke weetjes. Een tekenaap, anamorfosen en de modellen van Archimedes hebben straks geen geheimen meer voor je

Spelen met wiskunde
Wat hebben een fotomodel, formule-1 coureur en muzikant met elkaar gemeen? Ontdek het in de tentoonstelling Spelen met Wiskunde. Maak zelf een draaikolk, bouw je eigen brug of ontdek hoe geluid eruitziet.

Zoek op