Online Rondje Wetenschap

Terug naar Digitaal aanbod

Rijksmuseum Boerhaave bezoeken gewoon vanuit school? Dat kan nu via Online Rondje wetenschap. Een museumdocent belt met een videoverbinding vanuit het museum met een klas en neemt de leerlingen mee door het museum voor een Rondje Wetenschap. Zo bekijk je het museum vanuit de klas, heb je de kans om al je vragen te stellen, doe je leuke opdrachten die we samen uitvoeren tijdens de livestream en bekijken we objecten van dichtbij!

Praktische informatie

Duur: 40 minuten

Beschikbaarheid: Neem contact op met onze medewerker front office via reservering@rijksmuseumboerhaave.nl of telefonisch via 071-7519962 om de mogelijkheden te bespreken.

Doelgroep: Groep 6 t/m 8

Kosten: €60,- per klas

De les sluit aan bij lessen wereldoriëntatie over Natuur en Techniek. In deze les leren de leerlingen meer over het menselijk lichaam en micro-organismen. De museumdocent laat in het museum verschillende wetenschappelijke ontdekkingen zien die meer inzichten geven over mens en dier. In deze interactieve rondleiding kunnen de leerlingen vragen stellen en voeren ze ook opdrachten uit. Het geeft een unieke ervaring om vanuit de klas toch live in het museum te zijn, objecten van dichtbij te kunnen bekijken en vragen beantwoord te krijgen. De leerkracht is tijdens het videogesprek de spreekbuis van de leerlingen. Alle vragen gaan via hem/haar.

Zoek op