Voortgezet onderwijs

Terug naar Onderwijs

Met de onderwijsprogramma’s van Rijksmuseum Boerhaave ontdekken leerlingen de wereld van wetenschap. De programma’s sluiten aan bij wiskunde, biologie, techniek en natuurkunde.

Tijdens actieve workshops en aan de hand van historische verhalen en objecten komen leerlingen meer te weten over gepassioneerde wetenschappers. En door onderzoekend en ontdekkend leren begrijpen ze dat wetenschap van onschatbare waarde is voor hun leven.

Leerlingen ervaren door museumobjecten en replica’s hoe het is om een echte wetenschapper te zijn. Verwonderen, vragen stellen en die vragen met elkaar onderzoeken staat centraal.

Beperkt aanbod

Binnenkort kan Rijksmuseum Boerhaave weer schoolgroepen ontvangen. We houden dan optimaal rekening met ieders veiligheid. Daarom zal het museum voorlopig alleen op maandagen scholen ontvangen. Het museum is dan exclusief geopend voor schoolklassen. Op deze manier kunnen we scholen op maandag én dagbezoekers op de overige dagen veilig ontvangen. Het is onze maatschappelijke opdracht om bezoekers te laten ontdekken wat het belang is van wetenschap voor het leven van nu. Met onze tijdelijke tentoonstelling Besmet! over epidemieën vroeger en nu zijn we actueler dan ooit. Daarom concentreren we onze onderwijsprogramma’s momenteel vooral rond het thema gezondheid en maken we een uitzondering voor het populaire programma 'Wiskunde A, B of C' voor 3 HAVO/VWO.

Schoolbezoek?

Heeft u binnenkort een schoolbezoek gepland in het museum en heeft u hierover vragen? Neem dan gerust contact op met de servicedesk van het museum via info@rijksmuseumboerhaave.nl of telefonisch via 071-7519999. We zijn op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur.

Zoek op