Maak je eigen snavelmasker

Terug naar Te zien & te doen

Je hebt vast weleens gehoord van de pest. Dit was een erg besmettelijke ziekte waar mensen vroeger veel last van hadden. De ziekte was zo gevaarlijk dat de dokters toen speciale kleding aan hadden. Net zoals dokters nu een mondkapje op hebben.

Voor wie: Leuk voor kinderen vanaf 6 jaar oud

Wanneer: Dagelijks van 26 december 2021 t/m 9 januari 2022 (dus ook op maandag, alleen niet op 25 december en 1 januari)

Reserveren: Deelname aan de activiteiten is alleen mogelijk met een geldig entreebewijs. Bezoekers kunnen op de dag zelf een ticket ophalen bij de kassa voor de kinderworkshops. Elk ticket is geldig voor een gezin van maximaal 2 ouders/begeleiders en maximaal 4 kinderen. Er zijn geen extra kosten verbonden aan de workshops.

Let op: Ben je 13 jaar of ouder? Dan controleren we de CoronaCheck-app.

pestdokter

Deze dokters werden pestdokters genoemd. Ze hadden een raar masker op met glas voor hun ogen en een grote snavel. In deze snavel kon je speciale kruiden doen die je extra konden beschermen. De maskers werden erg beroemd en later zijn ze zelfs de inspiratie geweest voor Italiaanse carnavalmaskers! Bij Rijksmuseum Boerhaave kan je deze vakantie er zelf eentje in elkaar knutselen. Heeft de jouwe een brilletje op, is hij griezelig of juist mooi versierd?

Zoek op