Wat doet stigma met je? Ervaar het zelf.

Terug naar Te zien & te doen

Onder het motto ‘walk a mile in my shoes’ komt hello gorgeous met de Stigma Experience. Met dit unieke concept kunnen bezoekers hiv-stigma voelen en ervaren.

Datum en tijd: Zondag 29 november tussen 14.00 en 17.00 uur.
Doelgroep: Geschikt voor bezoekers vanaf 16 jaar.
Kosten: Voor iedereen toegankelijk met een geldig entreebewijs, een inschrijving is niet nodig.

Iedereen praat over stigma en hoe het veel mensen met hiv weerhoudt van een waardig leven, maar hoe het precies voelt, weten enkel diegenen die leven met hiv. In de virtual reality Stigma Experience ervaren bezoekers het maatschappelijk stigma en hoe dit geïnternaliseerd kan worden tot zelfstigma. Het doel is om een dialoog te starten over het verlammende effect van hiv-stigma en hoe we dit effectief kunnen bestrijden. Gelukkig sluit de Stigma Experience positief af. Je gaat weg met een goed gevoel, omdat je afscheid hebt genomen van het stigma.

Rijksmuseum Boerhaave besteed op zondag 29 november in het kader van Wereld Aids dag (1 december) aandacht aan hiv en aids. Tijdens deze middag kunt u tussen 14.00 en 17.00 uur de Stigma Experience ervaren. Ook organiseren we om 15.00 uur een lezing door historicus Hugo Schalkwijk over de bijzondere rol die verpleegkundigen speelden bij de behandeling van patiënten met aids.

Zoek op