Met de BSO-programma's van Rijksmuseum Boerhaave ontdekken kinderen de wereld van wetenschap. Tijdens actieve workshops en aan de hand van tours door het museum komen kinderen meer te weten over de fascinerende wereld van de wetenschap.

 

Maak je eigen Botten Buddy

Kom deze zomervakantie langs bij Rijksmuseum Boerhaave en knutsel je eigen skelet in elkaar. Dit levensgrote skelet is in elke houding neer te zetten die je kan bedenken! Je leert leuke feitjes, kijkt naar hoe mensen vroeger skeletten tekenden en hoe je botten allemaal heten. Maar laat ook je creativiteit de vrije loop, want misschien is er wel iets bijzonders met je lijf aan de hand… zoals vlinders in je buik, ogen in je rug of een hart van goud. Ga jij met je skelet dansen, eet ‘ie straks thuis mee aan de eettafel, of begroet hij mensen in de hal?

Praktische informatie

Duur: 1 uur en 15 minuten
Groepsgrootte: maximaal 30 kinderen
Leeftijd: Leuk voor kinderen vanaf 6 jaar oud.
Kosten: gratis voor BSO’s
Begeleiders: bij voorkeur per 5 à 6 leerlingen één begeleider

Rondje wetenschap

Tijdens deze speciale rondleiding bestudeer je skeletten, meet je de stand van de sterren en nog veel meer. Als een echte wetenschapper krijg je natuurlijk ook een labjas aan. En het blijft niet alleen bij kijken… bij onderzoek doen probeer je zelf natuurlijk van alles uit! Een leuke interactieve rondleiding door het gloednieuwe museum. Je kunt de rondleiding volgen aan de hand van drie verschillende thema's:

  • Botten & Beestjes
  • Sterren & Planeten
  • Donder & Bliksem

Praktische informatie

Duur: ca. 45 minuten
Groepsgrootte: minimiaal 10, maximaal 20 kinderen
Leeftijd: Leuk voor kinderen vanaf 8 jaar oud.
Kosten: gratis voor BSO’s

Boek nu!

Bel 071-7519962 of mail naar reservering@rijksmuseumboerhaave.nl. Wij nemen dan spoedig contact met u op.

Zoek op