Rondleidingen en onderwijsprogramma’s voor studenten hbo en wo worden op maat aangeboden naar de wens van de aanvrager en in overleg met onze conservatoren. 

Tijdelijk niet beschikbaar

i.v.m. coronamaatregelen

Schoolbezoek of rondleiding?

Binnenkort kan Rijksmuseum Boerhaave weer schoolgroepen ontvangen. We houden optimaal rekening met ieders veiligheid. Daarom zal het museum dan voorlopig alleen op maandagen scholen ontvangen. Het museum is dan exclusief geopend voor schoolklassen. Op deze manier kunnen we scholen op maandag én dagbezoekers op de overige dagen veilig ontvangen.

Het is onze maatschappelijke opdracht om bezoekers te laten ontdekken wat het belang is van wetenschap voor het leven van nu. Met onze tijdelijke tentoonstelling Besmet! over epidemieën vroeger en nu zijn we actueler dan ooit. Daarom concentreren we onze onderwijsprogramma’s momenteel vooral rond het thema gezondheid voor zowel het primair en voortgezet onderwijs als het middelbaar beroeps onderwijs. De rondleidingen voor het HBO en WO worden momenteel helaas niet aangeboden. Alleen in overleg kunnen we kijken wat er mogelijk is. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op met de servicedesk van het museum via info@rijksmuseumboerhaave.nl of telefonisch via 071-7519999. We zijn op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur.

Neem hiervoor bij voorkeur minimaal vier weken van tevoren contact op. Toegang tot het museum is gratis, voor het onderwijsgedeelte betaalt u €5,- per student. 

Voorbeelden van eerdere onderwijsprogramma’s:

  • Individuele opdrachten bij medische objecten, de opdrachten worden besproken tijdens een werkcollege.
  • Rondleiding op maat over de geschiedenis van anatomische verbeelding, inclusief bezichtigen van anatomische atlassen uit de bibliotheekcollectie.
  • Inleidende presentatie gevolgd door een rondleiding op maat over het verleden en heden, de (veranderende) doelstellingen van het museum, en de uitgangspunten van de inrichting.

Een Nederlandstalige rondleiding kost € 50,- (per 15 studenten), een Engelstalige rondleiding € 60,- (per 15 studenten).

Zoek op