Rondleidingen en onderwijsprogramma’s voor studenten hbo en wo worden op maat aangeboden naar de wens van de aanvrager en in overleg met onze conservatoren. 

Schoolbezoek of rondleiding?

Het is onze maatschappelijke opdracht om bezoekers te laten ontdekken wat het belang is van wetenschap voor het leven van nu. In overleg kijken we graag wat er mogelijk is voor uw school of groep. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op met de servicedesk van het museum via reservering@rijksmuseumboerhaave.nl of telefonisch via 071-7519962. We zijn op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur.

Neem hiervoor bij voorkeur minimaal vier weken van tevoren contact op. Toegang tot het museum is gratis, voor het onderwijsgedeelte betaalt u €6,- per student. 

Voorbeelden van eerdere onderwijsprogramma’s:

  • Individuele opdrachten bij medische objecten, de opdrachten worden besproken tijdens een werkcollege.
  • Rondleiding op maat over de geschiedenis van anatomische verbeelding, inclusief bezichtigen van anatomische atlassen uit de bibliotheekcollectie.
  • Inleidende presentatie gevolgd door een rondleiding op maat over het verleden en heden, de (veranderende) doelstellingen van het museum, en de uitgangspunten van de inrichting.

Zoek op