3 HAVO/VWO 
Wiskunde 

Het onderwijsprogramma Wiskunde A, B of C? helpt leerlingen in 3 havo/vwo bij hun profielkeuze voor de richting wiskunde A, B of C in de bovenbouw. Tijdens de rondleiding leren de leerlingen meer over vijf eeuwen Nederlandse wetenschap. 

Let op: in verband met corona-overwegingen is besloten om voorlopig geen bijbehorende rondleiding bij dit onderwijsprogramma aan te bieden. Leerlingen kunnen in plaats daarvan zelf rondkijken; museumdocenten zullen op zaal aanwezig zijn om de nodige informatie te geven.

Het programma is geheel coronaproof gemaakt. De materialen worden gereinigd, de ruimtes worden goed geventileerd en iedereen wordt gevraagd ook hier de afstandsregels na te leven. 

Onderzoekend leren

In teamverband maken de leerlingen 9 speelse opdrachten waarin logica, ruimtelijk inzicht, kansberekening en andere aspecten van wiskunde een rol spelen. De leerlingen rekenen met de stokjes van Napier, onderzoeken anamorfosen, gebruiken de tekenaap en maken een ruimtefiguur. Na afloop hebben de leerlingen een beter beeld welk type opdrachten, en dus welk type wiskunde, hen makkelijk afgaat, wat ze moeilijk vinden maar ook wat hen interesseert.

Wiskunde was nog nooit zo leuk!

Leerdoelen

  • De leerlingen krijgen een idee welk type wiskunde het beste bij ze past.
  • De leerlingen maken kennis met de geschiedenis van wiskunde.
  • De leerlingen maken kennis met (replica’s van) museumobjecten en leren deze ook te gebruiken.
  • De leerlingen kunnen beredeneren en benoemen wat het achterliggende wiskundig probleem is.

 Kerndoelen

Het programma sluit aan bij kerndoelen van het domein Rekenen en wiskunde. Een omschrijving van deze kerndoelen vindt u in de docentenhandleiding onderaan deze pagina.

Praktische informatie

Duur: 120 min.
Beschikbaarheid: Het programma is te boeken op maandagen om 09:30 uur, 10:00 uur, 10:30 uur, 13:00 uur, 13:30 uur of 14:00 uur en op dinsdag t/m vrijdag om 09:00 uur.
Groepsgrootte: minimaal 20 en maximaal 72 leerlingen (excl. begeleiders).
Doelgroep: 3 HAVO/VWO
Kosten: €5,- per leerling (minimale prijs per programma €99,-)
Begeleiding: vanuit school is per 15 leerlingen één docent/begeleider gewenst. Daarnaast verwachten wij een actieve houding van de begeleiders.

Let op: in verband met corona-overwegingen is besloten om voorlopig geen bijbehorende rondleiding bij dit onderwijsprogramma aan te bieden. Leerlingen kunnen in plaats daarvan zelf rondkijken; museumdocenten zullen op zaal aanwezig zijn om de nodige informatie te geven. 

Bij het onderwijsprogramma Wiskunde A, B of C? hoort een docentenhandleiding.

Boek nu!

Bel 071-7519962 of vul onderstaand contactformulier in. Wij nemen dan spoedig contact met u op.

3 HAVO/VWO - Wiskunde A, B of C?

Velden met * zijn verplicht

Voor de liefhebbers van wiskunde:

Zoek op