3 Havo/VWO 
Wiskunde 

Wiskunde A, B of C? helpt leerlingen in 3 havo/vwo bij hun profielkeuze voor de richting wiskunde A, B of C in de bovenbouw. Tijdens de rondleiding leren de leerlingen meer over vijf eeuwen Nederlandse wetenschap. Ook staat een bezoek aan de educatieve tentoonstelling Spelen met wiskunde op het programma.

Onderzoekend leren

In teamverband maken de leerlingen  9 speelse opdrachten waarin logica, ruimtelijk inzicht, kansberekening en andere aspecten van wiskunde een rol spelen. De leerlingen rekenen met de stokjes van Napier, onderzoeken anamorfosen, gebruiken de tekenaap en maken een ruimtefiguur. Na afloop hebben de leerlingen een beter beeld welk type opdrachten, en dus welk type wiskunde, hen makkelijk afgaat, wat ze moeilijk vinden maar ook wat hen interesseert.

Wiskunde was nog nooit zo leuk!

Wiskunde was nog nooit zo leuk!

Praktische informatie

Duur: 120 min.
Groepsgrootte: Minimaal 22, maximaal 108 leerlingen. Meer dan 108 leerlingen is ook mogelijk: een deel volgt dan 's ochtends of 's middags het programma.
Kosten: €4,50 per leerling.
Begeleiding: vanuit school is per 15 leerlingen één docent/begeleider gewenst. We verwachten vanuit school 1 begeleider per groepje. Daarnaast verwachten wij een actieve houding van de begeleiders.

Bij het onderwijsprogramma Wiskunde A, B of C? hoort een docentenhandleiding.

Boek nu!

Bel 071-7519962 of vul onderstaand contactformulier in. Wij nemen dan spoedig contact met u op.

3 Havo/VWO - Wiskunde A, B of C?

Velden met * zijn verplicht

Voor de liefhebbers van wiskunde:

Zoek op