Samen met onze partners en sponsors laten wij zien dat het in de wetenschap en geneeskunde draait om nieuwsgierigheid, lef, doorzettingsvermogen en creativiteit. Dat was in de Gouden Eeuw zo, en nu nog steeds.

De voordelen van samenwerking

Rijksmuseum Boerhaave is het rijksmuseum voor de geschiedenis van de wetenschap en de geneeskunde. Samenwerking met Rijksmuseum Boerhaave betekent samenwerken met een toonaangevend internationaal en nationaal museum. Onze wetenschappelijke en medische collectie is een van de belangrijkste ter wereld. Dat is iets waar onze partners en sponsors net zo trots op mogen zijn als wij zelf.

Samenwerken met instellingen en bedrijven is essentieel en getuigt van maatschappelijke verankering. Dit is in de afgelopen jaren terug te zien in de samenwerking tussen Rijksmuseum Boerhaave en het bedrijfsleven.

Partners

Sanquin

Sanquin, bekend van de bloedvoorziening en plasmageneesmiddelen in Nederland, en Rijksmuseum Boerhaave zijn 2017 een structurele samenwerking aangegaan. “Rijksmuseum Boerhaave biedt een intrigerende kijk in de wereld van de bloedvoorziening. Wij zijn blij dat we de resultaten van ons onderzoek kunnen presenteren in het museum", aldus Dirk Jan van den Berg, voorzitter Raad van Bestuur van Sanquin.

     Brill

Afbeeldingsresultaat voor philips 

cosine

Onderwijspartners

logo zorg en zekerheid

Stichting Zorg en Zekerheid en Rijksmuseum Boerhaave zijn een educatief partnership aangegaan. Vanaf schooljaar 2018-2019 kunnen alle groepen 7 en 8 van de basisscholen in het zorggebied van Zorg en Zekerheid gratis het museum bezoeken en het onderwijsprogramma Gezondheid en ziekte, vroeger en nu volgen. In deze samenwerking is ook De Dokterstas ontwikkeld, een educatieve koffer met werkboek voor families.

Ton van Houten, voorzitter van Stichting Zorg en Zekerheid, is blij met de samenwerking: "kinderen leren over gezondheid, daarmee kan je niet vroeg genoeg beginnen".

           

Afbeeldingsresultaat voor rivm

       Gerelateerde afbeeldingLeiden-Katwijk

Ook een project steunen of sponsor worden?

Neem voor meer informatie contact op met Carmen Cabo, Hoofd Development & Partnerships telefoon 06 82 32 22 35, mail carmencabo@rijksmuseumboerhaave.nl

Zoek op