De kracht van Plasma!

Terug naar Te zien & te doen

Dat je bloed kunt geven bij een bloedbank, weten de meeste mensen wel. Maar het doneren van plasma is een veel minder bekend fenomeen. Terwijl de vraag naar plasma ieder jaar stijgt, en er door de toepassingen van plasma meer dan honderd aandoeningen worden behandeld.

n de pop-up tentoonstelling De kracht van Plasma! maken bezoekers kennis met dit ‘vloeibare goud' en het belang van plasma voor de geneeskunde. De tentoonstelling bestaat uit een mix van uitleg over plasma en interactieve elementen, zoals video’s met persoonlijke verhalen en dilemma’s die bezoekers laten nadenken over het doneren van bloed en plasma. Daarnaast is er een esthetische laboratoriuminstallatie met o.a. historische objecten uit de collectie van Rijksmuseum Boerhaave.

De kracht van Plasma! sluit aan bij het landelijke Antoni van Leeuwenhoekjaar en de tentoonstelling Onvoorstelbaar over het leven en werk van Antoni van Leeuwenhoek en de onschatbare waarde van microbiologie voor het helpen oplossen van grote vragen op het gebied van gezondheid en geneeskunde.

De pop-up tentoonstelling is een samenwerking tussen Rijksmuseum Boerhaave en Sanquin en is te zien t/m 8 februari 2024.

Zoek op