Is mama’s baarmoeder overbodig?

Terug naar Te zien & te doen

Je hebt vast genoeg Grote Vragen in je leven... sommigen zal je makkelijker kunnen negeren dan anderen. Maar er zijn vragen die invloed hebben op ons allemaal, waar je echt niet omheen kan.

Op 8 oktober 2022 staan we tijdens de No Dust-Bunny sessie stil bij de vraag: Is mama’s baarmoeder overbodig? Hoe ver zijn we in de ontwikkeling van een kunstmatige baarmoeder en wat zijn daar de gevolgen van?

In de ten-minute-talks dagen we twee experts uit om je zo snel mogelijk bij te praten over hun onderzoeksgebied. Daarna volgt een gesprek met moderator en gaan we dieper in op het onderwerp van de avond. Tot slot geven we je deep-dive tips mee om jezelf thuis helemaal te verliezen in de materie.

De sprekers van deze avond zijn:

Larissa Pans is journalist, historicus en debatleider. Zij is opiniemedewerker bij Blendle en schrijft voor meerdere kranten en tijdschriften. In 2017 verscheen haar boek Onbeperkt vruchtbaar, over de dilemma's die moederschap op latere leeftijd (via zowel de natuurlijke als de kunstmatige weg) met zich meebrengt.

Hendrik-Jan Grievink is als designer bij Next Nature Network verantwoordelijk voor Research, Development & Design. Hij initieerde het Reprodutopia project; een onderzoek naar de impact van technologieën die zich richten op kunstmatige voortplanting op intimiteit, relaties en de familie van de toekomst.

Oog in oog met jezelf

Reflecteren op de Grote Vragen van het leven kan confronterend zijn. Kijk jij jezelf regelmatig goed aan? We helpen je daar graag mee; tijdens de borrel maken we een ingezoomde foto van je oog! Die kan meteen naar huis en op de koelkast zodat je de vragen van je toekomst niet meer uit het oog verliest. De oogfoto is er op 8 oktober & 5 november.

Inschrijven kan via onderstaande formulier, je ontvangt bij een geslaagde inschrijving een automatische bevestiging in je e-mail. 

Ben je benieuwd naar de andere sessies? Kijk dan op de No Dust-Bunny pagina

Praktische informatie
Waar: In de congreszaal van het museum
Wanneer: zaterdag 8 oktober, inloop 16:00, programma 16:30 - 18:00, borrel 18:00 - 19:00
Kosten: Gratis met een geldig entreebewijs voor het museum (bijvoorbeeld een collegekaart)

No Dust Bunny klein

Aanmelden 8 oktober: 'Is mama’s baarmoeder overbodig?'

Velden met * zijn verplicht

Zoek op