Hoe alles begon; van oerflits tot nu in één lezing

Terug naar Te zien & te doen

Als wetenschapsmuseum hou je je bezig met… alles! En ja, dat is nogal wat.  In deze lezing vertellen we je over het ontstaan van dit alles. Daarna ga je lekker zelf aan de slag en maak je je eigen tijdlijn.

Vraag jij je weleens af waar alles vandaan komt? Hoe alles is ontstaan? In het boek Hoe alles begon: van oerflits tot nu staan je antwoorden. Wist je bijvoorbeeld dat je bent gemaakt van sterrenstof? Dat daaruit de levende cellen ontstonden waar jij, maar ook alle andere mensen, planten en dieren van gemaakt zijn? 

We beginnen bij het allereerste begin: de oerknal. Nee! Oerflits! Er was namelijk nog geen geluid. Je reist verder langs het ontstaan van het heelal, sterren, sterrenstof, de aarde, de maan, de oceanen en de evolutie van alles wat leeft. Denk aan bacteriën, de eerste planten en dieren, vissen, amfibieën, reptielen, vogels, apen en natuurlijk mensen. Van mensen uit de oertijd, de eerste steden en machines tot en met nu. En we kijken zelfs een klein beetje naar de toekomst…

Lezing en/of workshop?

Bouwine Bergsma, de schrijfster van Hoe alles begon, vertelt aan de hand van de prachtige tekeningen uit het boek over hoe onze wereld is ontstaan. In vogelvlucht natuurlijk, want ze vat even 13,8 miljard jaar voor je samen. 

Boek: Hoe alles begon

Vervolgens maak je je eigen tijdlint, zodat je de grote geschiedenis aan iedereen kunt laten zien. En dan zul je merken dat veel volwassenen bijvoorbeeld niet wisten dat de mensen nog maar zo kort bestaan. Of dat de dino’s veel langer hebben bestaan dan dat de mensen nu bestaan.  Neem je tijdlint mee naar huis en controleer de kennis van je ouders!

Voor wie: Leuk voor kinderen van 8 tot ongeveer 12 jaar oud. Let op; niet voor je ouders!
Wanneer: Op zondag 2 oktober van 11.00 tot 12.00 uur
Waar: In de congreszaal van het museum
Bij inschrijving is entree tot het museum en deelname aan de lezing gratis, aanmelden kan via het formulier hieronder.

Deze lezing is helaas vol!

Zoek op