Hoe de kunstmatige alvleesklier het leven van mensen met diabetes gaat veranderen

Terug naar Te zien & te doen

Wanneer: zaterdag 3 juli, 15:00-16:00 
Voor wie: voor iedereen 
Kosten: gratis live stream via YouTube

Vorig jaar werd de kunstmatige alvleesklier van Robin Koops verkozen tot Nationaal Icoon door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, als één van de meest innovatieve ontwikkelingen in Nederland. Deze uitvinding kan het leven van mensen met diabetes een stuk aangenamer maken.

Vijftien jaar geleden begon Robin Koops, zelf diabetespatiënt, in zijn schuur aan de ontwikkeling van de kunstmatige alvleesklier. De alvleesklier is onder andere verantwoordelijk voor de suikerspiegel in ons lichaam. Een heel gevoelig mechanisme dat bij mensen met diabetes niet meer werkt zoals het zou moeten werken.

Het eerste apparaat dat hij op zichzelf testte had de afmeting van een koelkast en stond op een verrijdbaar wagentje. Tegenwoordig is het vele malen kleiner, iets dikker en groter dan een mobiele telefoon.

Nu wordt deze innovatie opgenomen in de rijkscollectie van Rijksmuseum Boerhaave. Robin Koops komt het apparaat persoonlijk brengen en vertelt in zijn presentatie over de ontwikkeling van zijn kunstmatige alvleesklier en wat dit in de toekomst betekent voor mensen met diabetes. De zaal is al vol, maar de overhandiging en de presentatie kunnen via live-stream gevolgd worden. Ook kunnen er vragen worden gesteld via de live-chat.

Meld je aan voor de YouTube livestream

Velden met * zijn verplicht

Zoek op