Kunstmatige intelligentie is niet eng! Kinderboekenschrijver Bas Haring legt uit

Terug naar Te zien & te doen

Kunstmatige intelligentie, of ‘computer-slimheid’, maakt ons leven een stuk makkelijker. Maar het is ook wel een beetje spannend, want wat staat ons allemaal te wachten?

Wat is kunstmatige intelligentie eigenlijk? En, bepalen algoritmes in de toekomst ons leven? Hoe zou het voelen wanneer er over enige tijd apparaten bestaan die slimmer zijn dan mensen? En zijn die machines dan echt slim of nep slim? 

Kinderboekenschrijver Bas Haring legt in een 1,5 uur durende interactieve workshop aan kinderen van 8-14 jaar en hun ouders/begeleiders uit waarom AI niet eng is en wat je er allemaal mee kunt.

Over de spreker

Bas Haring (1968) is een Nederlandse filosoof en informaticus, schrijver van kinderboeken en populairwetenschappelijk werk en bijzonder hoogleraar Publiek begrip van wetenschap aan de Universiteit Leiden. Hij promoveerde in Kunstmatige Intelligentie en is de gastconservator voor de tentoonstelling BrAInpower.

Bas Haring door Henk Wildschut

© Foto Bas Haring - Henk Wildschut

Praktische informatie

Wat: Interactieve workshop/lezing over kunstmatige intelligentie

Kosten: gratis bij een geldig entreebewijs
Voor: Kinderen tussen 8 en 14 jaar oud en hun ouders/begeleiders
Waar: De congreszaal van Rijksmuseum Boerhaave
Wanneer: zondag 26 februari 2023 11.00-12.30 uur
Aanmelden: via onderstaand formulier. Let op: alleen als u een geautomatiseerde bevestigingsmail heeft ontvangen is de aanmelding goed ontvangen. Check ook even de spam-box van uw email.

Helaas is de workshop volgeboekt, we verheugen ons erop je bij de andere vakantieactiviteiten te zien!

Zoek op