Experts vertellen over Machtige Verzamelingen

Terug naar Te zien & te doen

Op 17 november 2021 zijn Bert Degenaar en Huib Zuidervaart te gast in Rijksmuseum Boerhaave om meer te vertellen over de Zuylenburgh Collectie, waarvan nu een eerste deel een prominente én vaste plek in het museum heeft gekregen. 

Op donderdag 14 oktober opende Rijksmuseum Boerhaave samen met Bert Degenaar de nieuw ingerichte zalen van Machtige Verzamelingen. Een van de zalen vertelt nu meer over de naamgever van het museum: Herman Boerhaave. Herman was namelijk niet alleen een hoog geleerde, maar ook een familieman. 

Een tweede zaal is nu de droom van menig verzamelaar: een pronkkast met de eerste 55 objecten uit de prestigieuze Zuylenburgh Collectie heeft hier een plek gekregen. Het laat zien hoe bijzonder de wetenschappelijke ontwikkelingen in de 17de eeuw waren en welke instrumenten er in die tijd werden gebruikt. 

Tijdens de publieksavond op 17 november vertellen verzamelaar Bert Degenaar, expert Huib Zuidervaart en conservator Tim Huisman graag meer over de collectie. Aan de hand van drie bijzondere objecten in de pronkkast wordt besproken hoe de objecten verzameld zijn en waarom ze geselecteerd zijn. Ook worden de bijzondere verhalen achter de objecten gedeeld. 

Wanneer: woensdag 17 november 20:00 - 21:00 uur, inloop vanaf 19:30
Voor wie: voor iedereen die zich heeft aangemeld
Waar: in het museum of via livestream
Kosten: gratis met een geldig entreebewijs voor het museum

Let op: ben je voor deze publieksavond aanwezig in het museum? Dan controleren we de CoronaCheck-app. We volgen de huidige richtlijnen van het kabinet, na 20:00 uur is de horeca in het museum gesloten.

Wil je alvast meer lezen over Bert Degenaar's verzameling? Het Algemeen Dagblad schreef er een prachtig artikel over. Klik hier >

Publieksavond 17 november in het museum

Velden met * zijn verplicht

Publieksavond 17 november via livestream

Velden met * zijn verplicht

Zoek op