Ben je docent en zoek je lesmateriaal over sterrenkunde voor in de klas? Maak dan gebruik van de lessen die zijn ontwikkeld door onze partners van het Dutch Black Hole Consortium.

PO - groep 6 t/m 8 - ‘Reis naar een zwart gat’

In deze lessenserie leren basisschoolleerlingen niet alleen over sterrenkunde, maar maken ze ook kennis met beroepsbeoefenaars met verschillende achtergronden, hobby’s en talenten.

https://www.universiteitleiden.nl/nieuws/2020/09/lancering-sterrenkundige-lessenserie-reis-naar-een-zwart-gat

PO - Universe Awareness NL

De grootsheid van het heelal spreekt tot de verbeelding van de kinderen, waardoor het een geweldige opstap is bij de kennismaking met wetenschap en technologie. Sterker nog, veel wetenschappers kunnen hun belangstelling voor de wetenschap herleiden tot een moment waarop ze als een klein kind zelf voor het eerst werden geïntroduceerd met de wonderen van de kosmos.

http://nl.unawe.org/middelen/lesmateriaal/

PO - Universe Awareness EN

Considering the vastness and beauty of the Universe and our place within it provides a special perspective that can help broaden the mind and stimulate a sense of global citizenship and tolerance.

https://www.unawe.org/resources/education/

PO en VO - NOVA

De Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie (NOVA) coördineert en stimuleert het sterrenkundig onderzoek in Nederland. Op hun website vind je tal van programma's met lesmateriaal voor het primair onderwijs, de onderbouw van het voortgezet onderwijs en de bovenbouw van het voortgezet onderwijs.

https://www.astronomie.nl/lesmateriaal

VO bovenbouw - ‘Gravitatiegolven in de klas. Recente natuurkunde met eenvoudige middelen.’

https://www.dbhc.nl/outreach-and-education/

Zoek op