Kinderfeestje

Als een echte wetenschapper doe je onderzoek. Zeker als je nieuwsgierig én jarig bent.

Programma

Onze museumdocent neemt je in 45 minuten mee door het museum voor ‘een rondje wetenschap’. Je doet doorlopend proefjes. Je bestudeert een skelet, meet de stand van de sterren, leert alles over elektriciteit  en na een korte uitleg kun je met de tand van een potvis ook heel eenvoudig zijn leeftijd schatten. En natuurlijk blijft het niet bij kijken alleen, maar doe je telkens proefjes. Daarna mag je met al die kennis zelf iets gaan doen. Je mag je kiezen uit één van de volgende workshops:

  • Telescoop maken: Maak je eigen telescoop waarmee je naar de sterren kunt kijken. Deze workshop is geschikt voor kinderen van 10 tot 12 jaar.
  • Oplopende kegel: Een kegel die omhoog rolt in plaats van naar beneden. Hoe is het mogelijk dat de kegel omhoog beweegt in plaats van naar beneden? Hoe werkt dit met de zwaartekracht? Deze workshop is geschikt voor kinderen van 10 jaar tot 12 jaar.
  • Zeepjes maken: Maak je eigen zeepjes. Deze workshop is geschikt voor kinderen van 7 jaar tot 12 jaar.

Tussendoor drinken we limonade en is er voor de jarige natuurlijk ook een cadeautje!

Kosten

Dit kinderfeestje duurt circa 1,5 uur en kost € 7,50 per kind/begeleidende volwassene. De maximale groepsgrootte is 12 kinderen.

Reserveren

Het feestje dient ten minste twee weken van te voren geboekt te worden. Bel met 071 – 751 9962 of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op.

Boek nu!

Velden met * zijn verplicht

Zoek op