Bouw samen een raket en kijk naar de sterren.

Tijdens deze workshop bouw je samen een supersnelle raket die je mag testen in de binnentuin. Welke raket komt het hoogst?

Hierna neemt onze museumdocent je in 45 minuten mee door het museum voor ‘een rondje wetenschap’. Je bestudeert een skelet, meet de stand van de sterren, leert alles over elektriciteit  en na een korte uitleg kun je met de tand van een potvis ook heel eenvoudig zijn leeftijd schatten. En natuurlijk blijft het niet bij kijken alleen, maar doe je ook allerlei proefjes. 

Na het rondje wetenschap kom je weer terug in het klaslokaal en ga je aan de slag om een eigen sterrenbeeldenkijkertje te maken. Maak je eigen sterrenbeeld na of ontdek een eigen figuur. En als je het kijkertje helemaal in elkaar hebt gezet, dan hoef je nog maar één ding te doen: het kijkertje te versieren!

Praktische informatie

Dit kinderfeestje kun je op woensdagmiddag

Duur: 90 - 120 minuten
Groepsgrootte: per groep maximaal 10 personen, excl. begeleiders.  Maximaal 2 groepen.
Leeftijd: Leuk voor kinderen vanaf 8 jaar oud.
Kosten: € 125,- per groep, inclusief gratis museumentree
Begeleiding: begeleiding van een enthousiaste museumdocent

Reserveren

Het feestje dient ten minste twee weken van te voren geboekt te worden. Bel met 071 – 751 9962 of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op.

Uitgebreide praktische informatie

  • De boeking is pas na bevestiging definitief. We nemen contact met u op om de beschikbaarheid te bespreken. 
  • Een verjaardagsfeestje, voor maximaal tien personen, kost € 125,-. Het is mogelijk om met maximaal twee groepen een feestje te vieren.
  • Een workshop duurt 90 tot 120 minuten. Afhankelijk van het tijdstip waarop de workshop begint, is het mogelijk om ervoor of erna op eigen gelegenheid het museum te bezoeken.
  • Tijdens het feestje krijgen de kinderen limonade te drinken. Uiteraard is het feestje ook uit te breiden met taartjes, kokosmacronen of ijsjes uit het museumcafé. Vraag bij uw reservering naar de mogelijkheden.
  • Graag verzoeken wij u om het verjaardagsfeestje minimaal twee weken van tevoren aan te vragen.
  • Betaling contant of per pin op de dag zelf. 
  • Vijf dagen voorafgaande het feestje is annuleren kosteloos. Mocht het feestje in minder dan vijf dagen van tevoren geannuleerd worden, dan is Rijksmuseum boerhaave genoodzaakt hiervoor € 75,- in rekening te brengen.

Meld je aan

Velden met * zijn verplicht

Zoek op