Soldeer een spin en geef batterijen een tweede leven

Tijdens deze workshop kun je zelf een coole en superzuinige spin maken; hij knippert wel een paar jaar op één knoopcel batterijtje! En als je de spin helemaal in elkaar hebt gezet, dan hoef je nog maar één ding te doen: geef hem een leuke naam!

Hierna neemt onze museumdocent je in 45 minuten mee door het museum voor ‘een rondje wetenschap’. Je bestudeert een skelet, meet de stand van de sterren, leert alles over elektriciteit  en na een korte uitleg kun je met de tand van een potvis ook heel eenvoudig zijn leeftijd schatten. En natuurlijk blijft het niet bij kijken alleen, maar doe je ook allerlei proefjes. 

Na het rondje wetenschap kom je weer terug in het klaslokaal en mag je je zelfgemaakte spin mee naar huis nemen.

Praktische informatie

Je kunt je kinderfeestje vieren op woensdagmiddag
Duur
: 90 - 120 minuten
Groepsgrootte: maximaal 10 personen, excl. begeleiders
Leeftijd: Leuk voor kinderen vanaf 9 jaar oud.
Kosten: € 125,- per groep, inclusief gratis museumentree
Begeleiding: begeleiding van een enthousiaste museumdocent, daarnaast verwachten we per groepje van vier kinderen één begeleider.

Reserveren

Het feestje dient ten minste twee weken van te voren geboekt te worden. Bel met 071 – 751 9962 of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op.

Uitgebreide praktische informatie

  • De boeking is pas na bevestiging definitief. We nemen contact met u op om de beschikbaarheid te bespreken. 
  • Een verjaardagsfeestje, voor maximaal tien personen, kost € 125,-. 
  • Een workshop duurt 90 tot 120 minuten. Afhankelijk van het tijdstip waarop de workshop begint, is het mogelijk om ervoor of erna op eigen gelegenheid het museum te bezoeken.
  • Tijdens het feestje krijgen de kinderen limonade te drinken. Uiteraard is het feestje ook uit te breiden met taartjes, kokosmacronen of ijsjes uit het museumcafé. Vraag bij uw reservering naar de mogelijkheden.
  • Graag verzoeken wij u om het verjaardagsfeestje minimaal twee weken van tevoren aan te vragen.
  • Betaling contant of per pin op de dag zelf. 
  • Vijf dagen voorafgaande het feestje is annuleren kosteloos. Mocht het feestje in minder dan vijf dagen van tevoren geannuleerd worden, dan is Rijksmuseum boerhaave genoodzaakt hiervoor € 75,- in rekening te brengen.

Meld je aan

Velden met * zijn verplicht

Zoek op