Het digitale onderwijsprogramma 'Antibiotica: zorg dat ze blijven werken' is speciaal voor de MBO opleidingen Gezondheidszorg en is ontwikkeld in samenwerking met docenten Zorg & Welzijn van het mboRijnland.

 

Bij de succesvolle tentoonstelling de Antibiotica Brigade is een digitaal onderwijsprogramma voor het MBO ontwikkeld. Studenten leren middels een quiz en video-animaties meer over de risico's van antibioticaresistentie, het belang van goede hygiëne in de zorginstellingen en het voorkomen van verspreiding van resistente bacteriën. Ook wordt de verspreiding van resistente bacteriën inzichtelijk gemaakt met het verspreidingsspel. De les is geschikt om te gebruiken ter voorbereiding op een bezoek aan de mobiele tentoonstelling Antibiotica Brigade, maar een bezoek aan de tentoonstelling is niet nodig om de les uit te voeren. Het onderwijsprogramma Antibiotica: zorg dat ze blijven werken is door Rijksmuseum Boerhaave in samenwerking met de docenten Gezondheidszorg van het mboRijnland ontwikkeld.

Het onderwijsprogramma bestaat uit een docentenhandleiding, studentenhandleiding en powerpoint en kunt u via onderstaand formulier opvragen.

Reserveer

Velden met * zijn verplicht

Zoek op